Woning kopen Berlicum

Ga je een woning kopen in Berlicum? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving bestaan er veel voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien tref je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente herbergt in totaal 12.274 woningen (74,9% koophuis, 24,4% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €491.511. Op deze informatieve website blader je door het nieuwe woningaanbod in Berlicum, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Je vind hier onder andere rijwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €335.000, de gemiddelde prijs van een woning is €491.511.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals natuurgebieden, restaurants, kinderopvang, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
PlaatsBerlicum
Postcode5258
Netnummer073 (+3173)
Inwoners (gemeente)29.208
Aantal huishoudens11.992
Aantal huishoudens met kinderen4.631
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen12.274
Aantal koopwoningen10.718
Aantal huurwoningen1.556
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€335.000
Gemiddelde verkoopprijs€491.511
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3430 kWh

Woningaanbod Berlicum april 2024

In het overzicht hieronder bekijk je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Zoom verder in op perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, ligging, woningtype, woonoppervlakteen additionele aspecten als duurzaamheid of en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Cromvoirt, Helvoirt, Oudheusden, Herpt of Heesbeen.

woning-te-koop-berlicum

Eigen appartement kopen in Berlicum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 – 94 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas en gem. 2150 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Berlicum

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 83 m2 & 113 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1130 kuub gas + 2900 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Berlicum is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 – 130 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3110 kWh stroom & 1290 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Berlicum

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 121 m2 – 147 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3630 kWh elektriciteit + 1490 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 140 m2 en 199 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4430 stroom (kWh) & 2060 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Berlicum

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Berlicum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, kosten koper, spaartegoeden en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Berlicum

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand bieden wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Berlicum en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Berlicum helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 & €3.100. In de volgende weergave vind je gegevens van financieel adviseurs in Berlicum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Berlicum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Berlicum

De afgelopen periode (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Berlicum en daarbuiten. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Halfvrijstaande woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Berlicum kopen?

In en rondom de gemeente Sint-Michielsgestel zijn er 12.274 woningen. We maken onderscheid tussen 10.718 (74,9%) koopwoningen en 1.556 (24,4%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 149 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €335.000 en de gem. verkoopprijs is €491.511. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Berlicum. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Berlicum?

Een woonhuis in Sint-Michielsgestel verbruikt gemiddeld 1450 kuub aardgas en 3430 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (770 kuub gas p/jaar en 2150 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (2060 kuub gas en 4430 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Berlicum passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Berlicum?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 29.208 inwoners in 11.992 huishoudens. Het betreft 3.329 eenpersoonshuishoudens, 4.032 huishoudens zonder kinderen en 4.631 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,4 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Hiervoor moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Berlicum?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Berlicum plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.sint-michielsgestel.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5258.

Plaats een reactie