Woning kopen De Moer

Jouw ideale woning kopen in De Moer? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast geniet je hier ook van een prachtige natuur waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 10.478 woningen (63,3% koophuis, 36,5% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €362.501. Op dit huizenplatform blader je door het recente woningaanbod in De Moer, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Er is een mix van tussenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €268.000, de doorsnee verkoopprijs is €362.501.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
PlaatsDe Moer
Postcode5176
Netnummer013 (+3113)
Inwoners (gemeente)23.408
Aantal huishoudens10.127
Aantal huishoudens met kinderen3.633
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen10.478
Aantal koopwoningen8.590
Aantal huurwoningen1.888
Gemiddelde woonoppervlakte131 m2
Gemiddelde WOZ€268.000
Gemiddelde verkoopprijs€362.501
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3230 kWh

Woningaanbod De Moer april 2024

In het overzicht hieronder check je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, ligging, woningtypeen relevante factoren als verwarming of aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Rosmalen, Vlijmen, Kaatsheuvel, Waspik of Raamsdonk.

woning-te-koop-de-moer

Appartement kopen in De Moer

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 100 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 780 m3 gas en gem. 2020 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis De Moer

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 en 117 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1100 kuub gas en 3000 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in De Moer is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 83 m2 & 124 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3170 kWh stroom + 1260 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning De Moer

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 125 m2 – 141 m2.
 • Verwachting: er wordt 3550 kWh elektra en 1490 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 143 m2 en 190 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4570 elektra (kWh) + 1970 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in De Moer

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in De Moer Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning rond te maken. Door middel van het geaccepteerde bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in De Moer

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder bekijk je contactgegevens van taxateurs en makelaars in De Moer en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in De Moer geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 en €3.300. In de lijst hierna vind je gegevens van financieel adviseurs in De Moer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Moer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in De Moer

Recent (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in De Moer en omliggende plekken. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Antikraak wonen.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is een woning in De Moer kopen?

In en rondom de gemeente Loon op Zand zijn er ruim 10.478 woonhuizen. Er zijn 8.590 (63,3%) koophuizen en 1.888 (36,5%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 131 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €268.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €362.501. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in De Moer. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in De Moer?

Een woonhuis in Loon op Zand heeft een verbruik van gemiddeld 1290 m3 gas voor verwarming en warm water en 3230 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (780 kuub aardgas en 2020 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1970 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4570 kWh stroom). Veel eigenaren van huizen te koop in De Moer passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in De Moer?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 23.408 personen in 10.127 gezinnen. Dat betreffen 2.998 eenpersoonshuishoudens, 3.496 gezinnen zonder kinderen en 3.633 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,28 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. In de volgende stap moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in De Moer?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in De Moer laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.loonopzand.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 5176.

Plaats een reactie