Woning kopen Cromvoirt

Plannen om een woning te kopen in Cromvoirt? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving bestaan er uiteenlopende faciliteiten als winkels en scholen. Daarnaast tref je hier een park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 13.735 woningen (62,5% koophuis, 37,5% huur). De huizenprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €555.788. Op dit woningportaal check je het recente woningaanbod in Cromvoirt, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Je vind hier onder andere rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €394.000, de doorsnee verkoopprijs is €555.788.
 • In de regio zijn veel opties zoals restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteVught
PlaatsCromvoirt
Postcode5266
Netnummer0411 (+31411)
Inwoners (gemeente)26.558
Aantal huishoudens11.272
Aantal huishoudens met kinderen4.115
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen13.735
Aantal koopwoningen10.641
Aantal huurwoningen3.094
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€394.000
Gemiddelde verkoopprijs€555.788
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Cromvoirt april 2024

In het overzicht hieronder krijg je inzicht in het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Kies op basis van aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, liggingen additionele aspecten als verwarming of mogelijkheden voor parkeren. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Helvoirt, Den Dungen, Berlicum, Oudheusden of Herpt.

woning-te-koop-cromvoirt

Studio of appartement kopen in Cromvoirt

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 104 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 810 m3 gas + 2030 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Cromvoirt

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 119 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1170 kuub gas & 2880 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Cromvoirt is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 93 m2 – 112 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3100 kWh stroom en 1400 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Cromvoirt

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 122 m2 en 140 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3820 kWh elektra + 1780 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 & 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4950 elektra (kWh) & 2380 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Cromvoirt

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Cromvoirt Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod komt tot stand door de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Door middel van het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Cromvoirt

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Cromvoirt en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Cromvoirt helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.550 & €2.800. In de volgende weergave bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Cromvoirt.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Cromvoirt. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Cromvoirt

Recent (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Cromvoirt en direct omgeving. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Kamer.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Cromvoirt kopen?

In de hele gemeente Vught zijn er ruim 13.735 woonhuizen. Het gaat daarbij om 10.641 (62,5%) koophuizen en 3.094 (37,5%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 144 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €394.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €555.788. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat dat je niet veel te kiezen hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Cromvoirt. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Cromvoirt?

Een huis in Vught kent een gem. verbruik van 1360 m3 gas en 3110 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (810 m3 aan gas en 2030 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2380 kuub gas p/jaar en 4950 kWh elektra). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Cromvoirt passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Cromvoirt?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 26.558 personen in 11.272 verschillende gezinnen. Dit zijn 3.790 eenpersoonshuishoudens, 3.367 huishoudens zonder kinderen en 4.115 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,26 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Cromvoirt?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Cromvoirt bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.vught.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5266.

Plaats een reactie