Woning kopen Anna Paulowna

Alles weten over woning kopen in Anna Paulowna? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Holland. In de regio heb je toegang tot allerhande dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder ontdek je hier een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente herbergt in totaal 20.988 huizen (69,9% koop, 29,4% huurwoning). De prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €302.564. Op deze informatieve website check je het recente woningaanbod in Anna Paulowna, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Er is een mix van bovenwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €223.000, de gemiddelde huizenprijs is €302.564.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals kinderopvang, restaurants, sportclubs, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHollands Kroon
PlaatsAnna Paulowna
Postcode1761
Netnummer0223 (+31223)
Inwoners (gemeente)48.432
Aantal huishoudens21.042
Aantal huishoudens met kinderen7.404
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen20.988
Aantal koopwoningen18.841
Aantal huurwoningen2.147
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€302.564
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Anna Paulowna februari 2024

In onderstaande weergave tref je het actuele woningaanbod van februari 2024. Filter eenvoudig op bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakteen relevante factoren als verwarming of parkeeropties. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook huizen die te koop staan in Breezand, Wieringerwaard, Callantsoog, Oudesluis of t Zand.

woning-te-koop-anna-paulowna

Aanbod appartement kopen in Anna Paulowna

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 103 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 760 m3 gas en daarbij 1980 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Anna Paulowna

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 78 m2 en 117 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1060 kuub gas en daarbij 2700 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Anna Paulowna is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 96 m2 en 129 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2830 kWh elektriciteit + 1230 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Anna Paulowna

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 132 m2 en 155 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3090 kWh stroom en 1320 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3800 stroom (kWh) en 1820 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Anna Paulowna

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je weet wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Anna Paulowna Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod bepaal je op basis van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van het huis rond te maken. Aan de hand van woningwaarde, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Anna Paulowna

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Anna Paulowna en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Anna Paulowna helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.250 – €2.650. In de opsomming hierna bekijk je adressen van financieel adviseurs in Anna Paulowna.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Anna Paulowna. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Anna Paulowna

De afgelopen periode (februari 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Anna Paulowna en net daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Aflossen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Anna Paulowna kopen?

In de hele gemeente Hollands Kroon zijn er 20.988 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 18.841 (69,9%) koophuizen en 2.147 (29,4%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 133 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €223.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €302.564. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Anna Paulowna. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Anna Paulowna?

Een woonhuis in Hollands Kroon verbruikt gemiddeld 1340 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3060 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (760 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1980 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1820 kuub gas en 3800 electriciteit (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Anna Paulowna passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Anna Paulowna?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 48.432 mensen in 21.042 verschillende gezinnen. Dit zijn 6.640 eenpersoonshuishoudens, 6.998 huishoudens zonder kinderen en 7.404 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,28 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Anna Paulowna?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Anna Paulowna bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.hollandskroon.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 1760, 1761.

Plaats een reactie