Woning kopen Breezand

Jouw aanstaande woning kopen in Breezand? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Holland. In de buurt heb je toegang tot voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Daarbij geniet je hier ook van een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 20.988 woningen (69,9% koopwoning, 29,4% huurwoning). De koopsom van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €302.564. Op dit woningportaal ontdek je het laatste woningaanbod in Breezand, gegevens van makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €223.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €302.564.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals kinderopvang, sportclubs, restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHollands Kroon
PlaatsBreezand
Postcode1764
Netnummer0223 (+31223)
Inwoners (gemeente)48.432
Aantal huishoudens21.042
Aantal huishoudens met kinderen7.404
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen20.988
Aantal koopwoningen18.841
Aantal huurwoningen2.147
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€302.564
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Breezand mei 2024

In deze lijst krijg je inzicht in alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, bouwjaar, ligging, vraagprijsen additionele aspecten als woninglabel & parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Wieringerwaard, Kolhorn, Anna Paulowna, Callantsoog & Oudesluis.

woning-te-koop-breezand

Eigen appartement kopen in Breezand

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 64 m2 – 105 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 760 m3 gas en tevens 1980 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Breezand

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 – 120 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1060 kuub gas en tevens 2700 kWh stroom.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Breezand is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 en 117 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2830 kWh elektra & 1230 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Breezand

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 129 m2 – 143 m2.
 • Verwachting: er wordt 3090 kWh elektra & 1320 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 – 203 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3800 stroom (kWh) en 1820 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Breezand

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Breezand Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod komt tot stand door de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Breezand

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze makelaar heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Breezand en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Breezand geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.650 & €3.200. In het schema hier tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Breezand.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Breezand. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Breezand

De afgelopen tijd (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Breezand en omliggende plekken. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Marktwaarde woning.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Breezand kopen?

In en rondom de gemeente Hollands Kroon registreren wij 20.988 huizen. Je vindt hier circa 18.841 (69,9%) koophuizen en 2.147 (29,4%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 133 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €223.000 en de gem. verkoopprijs is €302.564. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Breezand. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Breezand?

Een woning in Hollands Kroon heeft een verbruik van gemiddeld 1340 m3 gas en 3060 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (760 m3 gas voor verwarming en warm water en 1980 stroom (kWh). Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1820 m3 gas voor verwarming en warm water en 3800 kWh electriciteit). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Breezand passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Breezand?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 48.432 mensen die we kunnen onderverdelen in 21.042 huishoudens. Hier wonen 6.640 eenpersoonshuishoudens, 6.998 huishoudens zonder kinderen en 7.404 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,28 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Breezand?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Breezand realiseren. Informeer bij de gemeente (www.hollandskroon.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1764.

Plaats een reactie