Woning kopen Wieringerwaard

Jouw aanstaande woning kopen in Wieringerwaard? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Holland. In en rondom deze plek heb je allerhande dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien vind je hier een bijzondere natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 20.988 woningen (69,9% koopwoning, 29,4% huur). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €302.564. Op Woningassistent.nl bieden wij het actuele woningaanbod in Wieringerwaard, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €223.000, de gemiddelde huizenprijs is €302.564.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals winkels, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHollands Kroon
PlaatsWieringerwaard
Postcode1766
Netnummer0224 (+31224)
Inwoners (gemeente)48.432
Aantal huishoudens21.042
Aantal huishoudens met kinderen7.404
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen20.988
Aantal koopwoningen18.841
Aantal huurwoningen2.147
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€302.564
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Wieringerwaard mei 2024

Met onze woningzoeker bekijk je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, aantal kamers, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen relevante factoren als energieneutraal of en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Kolhorn, Barsingerhorn, Breezand, Anna Paulowna & Callantsoog.

woning-te-koop-wieringerwaard

Aanbod appartement kopen in Wieringerwaard

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 – 95 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 760 m3 gas en +/- 1980 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Wieringerwaard

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 124 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1060 kuub gas + 2700 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Wieringerwaard is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 87 m2 & 131 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2830 kWh elektra & 1230 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Wieringerwaard

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 134 m2 – 147 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3090 kWh elektriciteit + 1320 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 en 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3800 stroom (kWh) & 1820 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Wieringerwaard

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Wieringerwaard Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. Op basis van het geaccepteerde bod, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Wieringerwaard

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder bieden wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Wieringerwaard en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Wieringerwaard geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.850 en €3.000. In onderstaande lijst bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Wieringerwaard.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wieringerwaard. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Wieringerwaard

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Wieringerwaard en omgeving. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Toetsinkomen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Wieringerwaard kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Hollands Kroon zijn er ruim 20.988 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 18.841 (69,9%) koophuizen en 2.147 (29,4%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 133 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €223.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €302.564. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wieringerwaard. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Wieringerwaard?

Een woonobject in Hollands Kroon gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1340 kuub gas p/jaar en 3060 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (760 m3 aan gas en 1980 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1820 m3 gas voor verwarming en warm water en 3800 stroom (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Wieringerwaard passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Wieringerwaard?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 48.432 personen in 21.042 gezinnen. Het betreft 6.640 eenpersoonshuishoudens, 6.998 huishoudens zonder kinderen en 7.404 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,28 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Wieringerwaard?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Wieringerwaard laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.hollandskroon.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 1766.

Plaats een reactie