Woning kopen Callantsoog

Wil je een woning kopen in Callantsoog? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Holland. In de regio bestaan er veel dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens vind je hier een groot natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 20.581 woningen (69,4% koopwoning, 29,7% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €341.486. Op dit huizenportaal bekijk je het actuele woningaanbod in Callantsoog, adresgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Er is een mix van rijwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €..000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €341.486.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteSchagen
PlaatsCallantsoog
Postcode1759
Netnummer0224 (+31224)
Inwoners (gemeente)46.483
Aantal huishoudens20.548
Aantal huishoudens met kinderen6.949
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen20.581
Aantal koopwoningen17.208
Aantal huurwoningen3.373
Gemiddelde woonoppervlakte134 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€341.486
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2910 kWh

Woningaanbod Callantsoog mei 2024

In ons overzicht blader je door alle huizen die te koop staan in mei 2024. Selecteer op woningtype, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, liggingen relevante factoren als energieneutraal of rolstoelvriendelijk. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Bekijk ook huizen die te koop staan in Anna Paulowna, Breezand, Oudesluis, t Zand & Petten.

woning-te-koop-callantsoog

Studio of appartement kopen in Callantsoog

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 102 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 750 m3 gas en daarbij 1960 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Callantsoog

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 77 m2 & 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1090 kuub gas en tevens 2670 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Callantsoog is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 124 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2740 kWh elektra + 1240 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Callantsoog

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 127 m2 & 148 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3210 kWh stroom + 1380 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 en 201 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3760 stroom (kWh) en 1820 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Callantsoog

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Callantsoog Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. Door middel van aankoopsom, kosten koper, spaartegoeden en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Callantsoog

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxateurs en makelaars in Callantsoog en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Callantsoog helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 en €2.900. In onderstaande lijst bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Callantsoog.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Callantsoog. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Callantsoog

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Callantsoog en omliggende plekken. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Nationale Hypotheekgarantie.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Callantsoog kopen?

In de gemeente Schagen bestaan er circa 20.581 woonhuizen. Het gaat daarbij om 17.208 (69,4%) koopwoningen en 3.373 (29,7%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 134 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €..000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €341.486. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Callantsoog. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Callantsoog?

Een woonobject in Schagen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1280 m3 per jaar aan gas en 2910 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (750 m3 per jaar aan gas en 1960 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1820 m3 gas en 3760 kWh elektra). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Callantsoog passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Callantsoog?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 46.483 inwoners in 20.548 verschillende gezinnen. Er wonen 6.888 eenpersoonshuishoudens, 6.711 gezinnen zonder kinderen en 6.949 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,23 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Hierna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Callantsoog?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Callantsoog realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.schagen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 1759.

Plaats een reactie