Woning kopen Oudesluis

Jouw ideale woning kopen in Oudesluis? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Holland. In de regio bestaan er allerhande voorzieningen als winkels en scholen. Verder vind je in de directe omgeving een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 20.581 huizen (69,4% koophuis, 29,7% huur). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €341.486. Op dit woningplatform bekijk je het beschikbare woningaanbod in Oudesluis, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €..000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €341.486.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals openbaar vervoer, sportclubs, winkels, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteSchagen
PlaatsOudesluis
Postcode1757
Netnummer0224 (+31224)
Inwoners (gemeente)46.483
Aantal huishoudens20.548
Aantal huishoudens met kinderen6.949
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen20.581
Aantal koopwoningen17.208
Aantal huurwoningen3.373
Gemiddelde woonoppervlakte134 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€341.486
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2910 kWh

Woningaanbod Oudesluis mei 2024

In het schema hierna krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, woningtype, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals zuinigheid en aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Callantsoog, Anna Paulowna, t Zand, Petten en Burgerbrug.

woning-te-koop-oudesluis

Appartementen te koop Oudesluis

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 en 98 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 750 m3 gas & 1960 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Oudesluis

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 125 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1090 kuub gas en doorgaans 2670 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Oudesluis is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 – 114 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2740 kWh elektra en 1240 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Oudesluis

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 120 m2 & 154 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3210 kWh elektriciteit + 1380 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 152 m2 en 191 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3760 elektra (kWh) en 1820 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Oudesluis

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Oudesluis zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning te bevestigen. A.d.h.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Oudesluis

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand bieden wij adressen van taxatie specialisten en makelaars in Oudesluis en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Oudesluis geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.450 en €2.750. In onderstaande lijst bekijk je adressen van financieel adviseurs in Oudesluis.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oudesluis. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Oudesluis

In mei 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Oudesluis en daarbuiten. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Rentemiddeling.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Oudesluis kopen?

In de buurt van de gemeente Schagen vinden we circa 20.581 woningen. Je vindt hier circa 17.208 (69,4%) koophuizen en 3.373 (29,7%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 134 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €..000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €341.486. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oudesluis. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Oudesluis?

Een huis in Schagen verbruikt qua energie gem. zo’n 1280 m3 gas en 2910 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (750 m3 gas voor verwarming en warm water en 1960 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1820 kuub gas en 3760 elektra (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Oudesluis passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Oudesluis?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 46.483 personen in 20.548 verschillende huishoudens. Het gaat om 6.888 eenpersoonshuishoudens, 6.711 gezinnen zonder kinderen en 6.949 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,23 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Oudesluis?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Oudesluis bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.schagen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1757.

Plaats een reactie