Woning kopen t Zand

Een woning kopen in t Zand? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Holland. In de nabije buurt heb je toegang tot verschillende voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop is er vlakbij een heerlijk natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 20.581 huizen (69,4% koophuis, 29,7% huur). De woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €341.486. Op dit woningplatform bieden wij het nieuwe woningaanbod in t Zand, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €..000, de doorsnee verkoopprijs is €341.486.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals restaurants, kinderopvang, scholen, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteSchagen
Plaatst Zand
Postcode1756
Netnummer0224 (+31224)
Inwoners (gemeente)46.483
Aantal huishoudens20.548
Aantal huishoudens met kinderen6.949
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen20.581
Aantal koopwoningen17.208
Aantal huurwoningen3.373
Gemiddelde woonoppervlakte134 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€341.486
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2910 kWh

Woningaanbod t Zand juli 2024

Onderstaand verstrekken we alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, liggingen andere woningeigenschappen als duurzaamheid en de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Oudesluis, Callantsoog, Petten, Burgerbrug & Sint Maartensvlotbrug.

woning-te-koop-t-zand

Studio of appartement kopen in t Zand

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 97 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 750 m3 gas en +/- 1960 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop t Zand

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 123 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1090 kuub gas en 2670 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in t Zand is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 80 m2 & 115 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2740 kWh stroom en 1240 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning t Zand

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 134 m2 – 147 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3210 kWh elektriciteit en 1380 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 – 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3760 elektriciteit (kWh) en 1820 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in t Zand

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in t Zand Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. A.d.h.v. koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in t Zand

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze specialist kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in t Zand en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in t Zand geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 & €2.650. In het schema hier verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in t Zand.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in t Zand. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in t Zand

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in t Zand en daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: Advieskosten hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in t Zand kopen?

In de gemeente Schagen zijn er ruim 20.581 huizen. We maken onderscheid tussen 17.208 (69,4%) koopwoningen en 3.373 (29,7%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 134 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €..000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €341.486. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in t Zand. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in t Zand?

Een huis in Schagen gebruikt gemiddeld 1280 m3 per jaar aan gas en 2910 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (750 kuub gas en 1960 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1820 kuub gas p/jaar en 3760 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in t Zand passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in t Zand?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 46.483 personen die we kunnen onderverdelen in 20.548 huishoudens. Dat betreffen 6.888 eenpersoonshuishoudens, 6.711 families zonder kinderen en 6.949 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,23 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in t Zand?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in t Zand bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.schagen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 1756.

Plaats een reactie