Woning kopen Stuifzand

Wil je een woning kopen in Stuifzand? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. In de buurt heb je verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Verder ontdek je hier een prachtig groen natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente staan er 25.496 huizen (61,4% koophuis, 37,8% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €272.291. Op dit woningplatform ontdek je het beschikbare woningaanbod in Stuifzand, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Drenthe.
 • Er is een mix van kleinere huizen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €188.000, de gemiddelde verkoopprijs is €272.291.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals kinderopvang, scholen, restaurants, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteHoogeveen
PlaatsStuifzand
Postcode7934
Netnummer0528 (+31528)
Inwoners (gemeente)55.699
Aantal huishoudens24.351
Aantal huishoudens met kinderen8.406
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen25.496
Aantal koopwoningen18.931
Aantal huurwoningen6.565
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€188.000
Gemiddelde verkoopprijs€272.291
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2710 kWh

Woningaanbod Stuifzand april 2024

Bijgaand verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Maak een selectie aan de hand van woningtype, ligging, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijsen andere woningeigenschappen als duurzaamheid & aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Tiendeveen, Nieuw-Balinge, Pesse, Fluitenberg of Nieuwlande.

woning-te-koop-stuifzand

Studio of appartement kopen in Stuifzand

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 – 96 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 800 m3 gas en tevens 1840 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Stuifzand

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 88 m2 & 125 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1170 kuub gas + 2530 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Stuifzand is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 128 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2670 kWh stroom en 1340 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Stuifzand

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 122 m2 – 150 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3120 kWh elektriciteit & 1460 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 & 199 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3810 elektriciteit (kWh) & 1910 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Stuifzand

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Stuifzand Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering in orde te maken. D.m.v. aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Stuifzand

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Stuifzand en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Stuifzand helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.600 & €2.700. In de opsomming hierna verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Stuifzand.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Stuifzand. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Stuifzand

Deze maand (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Stuifzand en omliggende plekken. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Beleggingshypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Stuifzand kopen?

In en rondom de gemeente Hoogeveen zijn er 25.496 woonhuizen. Dit zijn 18.931 (61,4%) koophuizen en 6.565 (37,8%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 128 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €188.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €272.291. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Stuifzand. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Stuifzand?

Een woonhuis in Hoogeveen kent een gem. verbruik van 1280 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2710 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (800 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1840 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1910 kuub gas en 3810 electriciteit (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Stuifzand passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Stuifzand?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 55.699 inwoners in 24.351 verschillende gezinnen. Dit zijn 8.409 eenpersoonshuishoudens, 7.536 gezinnen zonder kinderen en 8.406 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,23 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Stuifzand?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Stuifzand laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.hoogeveen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 7934.

Plaats een reactie