Woning kopen Tiendeveen

Alles weten over woning kopen in Tiendeveen? Het is een geweldige plek in de provincie Drenthe. In en rondom deze plek zijn er voldoende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 25.496 huizen (61,4% koop, 37,8% huurwoningen). De woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €272.291. Op dit woningportaal vind je het laatste woningaanbod in Tiendeveen, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Drenthe.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €188.000, de gemiddelde woningprijs is €272.291.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteHoogeveen
PlaatsTiendeveen
Postcode7936
Netnummer0528 (+31528)
Inwoners (gemeente)55.699
Aantal huishoudens24.351
Aantal huishoudens met kinderen8.406
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen25.496
Aantal koopwoningen18.931
Aantal huurwoningen6.565
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€188.000
Gemiddelde verkoopprijs€272.291
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2710 kWh

Woningaanbod Tiendeveen april 2024

Hieronder bieden we optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaaren additionele aspecten als energielabel of de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Nieuw-Balinge, Wanneperveen, Stuifzand, Pesse & Fluitenberg.

woning-te-koop-tiendeveen

Een appartement kopen in Tiendeveen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 99 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 800 m3 gas & 1840 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Tiendeveen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 112 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1170 kuub gas en 2530 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Tiendeveen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 97 m2 – 115 m2.
 • Schatting: er wordt 2670 kWh stroom + 1340 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Tiendeveen

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 129 m2 & 145 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3120 kWh elektriciteit + 1460 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 en 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3810 elektriciteit (kWh) + 1910 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Tiendeveen

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Tiendeveen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning definitief te regelen. A.d.h.v. aankoopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Tiendeveen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel vind je adressen van taxateurs en makelaars in Tiendeveen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Tiendeveen helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.200 – €3.150. In de lijst hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Tiendeveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tiendeveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Tiendeveen

Deze maand (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Tiendeveen en omliggende plekken. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Levenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Tiendeveen kopen?

In deze gemeente Hoogeveen zijn er ruim 25.496 woningen. De verdeling is als volgt: 18.931 (61,4%) koopwoningen en 6.565 (37,8%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 128 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €188.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €272.291. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Tiendeveen. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Tiendeveen?

Een woonobject in Hoogeveen heeft een verbruik van gemiddeld 1280 kuub gas en 2710 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (800 m3 gas en 1840 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1910 m3 gas voor verwarming en warm water en 3810 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Tiendeveen passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Tiendeveen?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 55.699 mensen in 24.351 gezinnen. Wat meer specifiek: 8.409 eenpersoonshuishoudens, 7.536 gezinnen zonder kinderen en 8.406 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,23 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of social media. Vervolgens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Tiendeveen?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Tiendeveen laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.hoogeveen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 7936.

Plaats een reactie