Woning kopen Nieuw-Balinge

Ga je een woning kopen in Nieuw-Balinge? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Drenthe. In de buurt heb je diverse faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarbij ontdek je hier een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 14.413 woningen (69,5% koop, 30,4% huurhuizen). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €349.627. Op deze pagina bekijk je het recente woningaanbod in Nieuw-Balinge, adresgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Drenthe.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €225.000, de basis verkoopprijs is €349.627.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteMidden-Drenthe
PlaatsNieuw-Balinge
Postcode7938
Netnummer0528 (+31528)
Inwoners (gemeente)33.185
Aantal huishoudens14.485
Aantal huishoudens met kinderen4.849
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen14.413
Aantal koopwoningen12.755
Aantal huurwoningen1.658
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€225.000
Gemiddelde verkoopprijs€349.627
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Nieuw-Balinge juli 2024

In het overzicht hieronder ontdek je alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op vraagprijs, woningtype, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamersen relevante factoren als energielabel & en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Wanneperveen, Nijeveen, Tiendeveen, Stuifzand of Pesse.

woning-te-koop-nieuw-balinge

Eigen appartement kopen in Nieuw-Balinge

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 105 m2.
 • Het energiegebruik is circa 830 m3 gas en +/- 1910 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Nieuw-Balinge

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 74 m2 – 112 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1210 kuub gas + 2270 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Nieuw-Balinge is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 112 m2.
 • Schatting: er wordt 2380 kWh stroom & 1370 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Nieuw-Balinge

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 127 m2 – 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 2870 kWh stroom & 1360 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 – 197 m2.
 • Verwachting: er wordt 3710 elektra (kWh) + 1880 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Nieuw-Balinge

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij een goede calculatie heeft wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Nieuw-Balinge Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van de woning in orde te maken. Op basis van woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Nieuw-Balinge

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel bieden wij adressen van taxatie specialisten en makelaars in Nieuw-Balinge en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Nieuw-Balinge geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 & €3.200. In de tabel hieronder tref je gegevens van financieel adviseurs in Nieuw-Balinge.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuw-Balinge. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Nieuw-Balinge

Deze maand (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Nieuw-Balinge en in de buurt. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Spaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is een woning in Nieuw-Balinge kopen?

In deze gemeente Midden-Drenthe bestaan er circa 14.413 woningen. Het gaat daarbij om 12.755 (69,5%) koophuizen en 1.658 (30,4%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 144 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €225.000 en de gem. verkoopprijs is €349.627. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuw-Balinge. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Nieuw-Balinge?

Een woning in Midden-Drenthe gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1490 m3 gas en 2970 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (830 m3 gas voor verwarming en warm water en 1910 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1880 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3710 kWh elektra). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Nieuw-Balinge passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Nieuw-Balinge?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 33.185 personen die we kunnen onderverdelen in 14.485 verschillende huishoudens. Dit zijn 4.384 eenpersoonshuishoudens, 5.252 huishoudens zonder kinderen en 4.849 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,26 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Nieuw-Balinge?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Nieuw-Balinge bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.middendrenthe.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7938.

Plaats een reactie