Woning kopen Wanneperveen

Ga je een woning kopen in Wanneperveen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Overijssel. Op korte afstand bestaan er allerhande dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast vind je in de directe omgeving een heerlijk natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente staan er 20.276 woningen (64,6% koopwoning, 35,1% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €333.678. Op dit huizenportaal check je het actuele woningaanbod in Wanneperveen, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Overijssel.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €222.000, de gemiddelde woningprijs is €333.678.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals kinderopvang, restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsWanneperveen
Postcode7946
Netnummer0522 (+31522)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Wanneperveen april 2024

In het overzicht hieronder maak je kennis met optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Kies op basis van ligging, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaaren andere woningeigenschappen als energieprestaties en aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Nijeveen, Rogat, Nieuw-Balinge, Tiendeveen en Stuifzand.

woning-te-koop-wanneperveen

Studio of appartement kopen in Wanneperveen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 & 100 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 820 m3 gas en gem. 1840 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Wanneperveen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 120 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1130 kuub gas en daarbij 2440 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Wanneperveen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 98 m2 en 120 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2610 kWh elektriciteit & 1290 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Wanneperveen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 134 m2 & 148 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2910 kWh elektra & 1360 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 & 195 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3670 elektriciteit (kWh) & 1830 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Wanneperveen

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens je inzicht hebt in wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je woningen te koop in Wanneperveen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod zal afhangen van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. D.m.v. het biedbedrag, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Wanneperveen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand kan je aan de slag met contactgegevens van taxateurs en makelaars in Wanneperveen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Wanneperveen geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €2.000 – €3.100. In de tabel hieronder verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Wanneperveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wanneperveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Wanneperveen

Recent (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Wanneperveen en omliggende plekken. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Advieskosten hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost nu een woning in Wanneperveen kopen?

In de buurt van de gemeente Steenwijkerland zijn er ruim 20.276 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 17.255 (64,6%) koopwoningen en 3.021 (35,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 140 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €222.000 en de gem. verkoopprijs is €333.678. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wanneperveen. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Wanneperveen?

Een woonhuis in Steenwijkerland gebruikt gemiddeld 1370 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2840 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (820 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1840 kWh elektra. Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1830 m3 gas voor verwarming en warm water en 3670 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Wanneperveen passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Wanneperveen?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 44.126 inwoners in 19.361 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 families zonder kinderen en 6.529 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,25 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan teken je de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Wanneperveen?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Wanneperveen bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.steenwijkerland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7946.

Plaats een reactie