Woning kopen Meterik

Van plan om een woning te kopen in Meterik? Het is een erg populaire plek in de provincie Limburg. In de regio zijn er uiteenlopende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien ontdek je hier een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In totaal zijn er in deze gemeente 17.937 woningen (76% koophuis, 23,7% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €327.659. Op Woningassistent.nl blader je door het actuele woningaanbod in Meterik, adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Limburg.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €263.000, de gemiddelde verkoopprijs is €327.659.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals restaurants, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteHorst aan de Maas
PlaatsMeterik
Postcode5964
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)42.429
Aantal huishoudens18.092
Aantal huishoudens met kinderen6.380
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen17.937
Aantal koopwoningen15.857
Aantal huurwoningen2.080
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.659
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3350 kWh

Woningaanbod Meterik april 2024

In deze lijst verstrekken we optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Zoek op perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, ligging, aantal kamersen andere woningeigenschappen als duurzaamheid & rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in America, Grubbenvorst, Hegelsom, Melderslo & Horst.

woning-te-koop-meterik

Appartement kopen in Meterik

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 en 103 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 810 m3 gas & 1950 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Meterik

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 en 124 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1130 kuub gas en daarbij 2840 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Meterik is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 90 m2 en 118 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3000 kWh stroom & 1270 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Meterik

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 120 m2 – 144 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3260 kWh elektra + 1410 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 & 195 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4360 elektriciteit (kWh) & 1940 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Meterik

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra je weet wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Meterik Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning in orde te maken. Door middel van de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Meterik

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel tref je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Meterik en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Meterik geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 en €2.850. In het schema hier bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Meterik.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Meterik. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Meterik

In april 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Meterik en omgeving. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Antikraak wonen.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Meterik kopen?

In deze gemeente Horst aan de Maas registreren wij 17.937 woningen. Je vindt hier circa 15.857 (76%) koophuizen en 2.080 (23,7%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 162 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €263.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €327.659. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Meterik. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Meterik?

Een huis in Horst aan de Maas gebruikt gemiddeld 1440 kuub gas p/jaar en 3350 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (810 kuub aardgas en 1950 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1940 kuub gas p/jaar en 4360 kWh stroom). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Meterik passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Meterik?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 42.429 inwoners die we kunnen onderverdelen in 18.092 gezinnen. Het gaat om 5.408 eenpersoonshuishoudens, 6.304 huishoudens zonder kinderen en 6.380 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,31 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Meterik?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Meterik plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.horstaandemaas.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 5964.

Plaats een reactie