Woning kopen Panningen

Wil je een woning kopen in Panningen? Het is een geweldige plek in de provincie Limburg. Op korte afstand bestaan er diverse dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Bovendien vind je in de directe omgeving een mooi en rustig natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In totaal zijn er in deze gemeente 18.527 woningen (72,7% koopwoning, 27,1% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €325.223. Op dit woningplatform blader je door het beschikbare woningaanbod in Panningen, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Limburg.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €261.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €325.223.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, restaurants, scholen, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Limburg
GemeentePeel en Maas
PlaatsPanningen
Postcode5981
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)43.425
Aantal huishoudens18.251
Aantal huishoudens met kinderen6.610
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen18.527
Aantal koopwoningen15.967
Aantal huurwoningen2.560
Gemiddelde woonoppervlakte154 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€325.223
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Panningen april 2024

Hieronder ontdek je het actuele woningaanbod van april 2024. Kies op basis van vraagprijs, ligging, woonoppervlakte, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakteen additionele aspecten als zuinigheid en en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Koningslust, Grashoek, Evertsoord, Kronenberg of Sevenum.

woning-te-koop-panningen

Aanbod appartement kopen in Panningen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 102 m2.
 • Het energiegebruik is circa 900 m3 gas en +/- 2200 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Panningen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 76 m2 en 122 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1130 kuub gas en 2870 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Panningen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 en 122 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3000 kWh elektriciteit + 1250 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Panningen

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 133 m2 en 154 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3200 kWh elektriciteit + 1370 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 – 205 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4290 elektra (kWh) + 1900 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Panningen

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Panningen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Gebaseerd op het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Panningen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel vind je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Panningen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Panningen geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.450 – €3.300. In het schema hier vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Panningen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Panningen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Panningen

Recent (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Panningen en omliggende plekken. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over 2-onder-1-kap.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Panningen kopen?

In deze gemeente Peel en Maas vind je ongeveer 18.527 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 15.967 (72,7%) koopwoningen en 2.560 (27,1%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 154 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €261.000 en de gem. marktprijs is €325.223. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Panningen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Panningen?

Een woonobject in Peel en Maas verbruikt qua energie gem. zo’n 1420 kuub gas en 3330 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2200 kWh elektra. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1900 m3 gas en 4290 elektra (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Panningen passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Panningen?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 43.425 inwoners in 18.251 verschillende gezinnen. Dit zijn 5.092 eenpersoonshuishoudens, 6.549 gezinnen zonder kinderen en 6.610 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,34 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Panningen?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Panningen laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.peelenmaas.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5980, 5981, 5988, 5991.

Plaats een reactie