Woning kopen Koningslust

Jouw ideale woning kopen in Koningslust? Het is een gezellige plaats in de provincie Limburg. In de buurt heb je voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 18.527 huizen (72,7% koopwoning, 27,1% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €325.223. Op deze pagina tonen wij het beschikbare woningaanbod in Koningslust, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €261.000, de gemiddelde transactieprijs is €325.223.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals restaurants, natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Limburg
GemeentePeel en Maas
PlaatsKoningslust
Postcode5984
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)43.425
Aantal huishoudens18.251
Aantal huishoudens met kinderen6.610
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen18.527
Aantal koopwoningen15.967
Aantal huurwoningen2.560
Gemiddelde woonoppervlakte154 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€325.223
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Koningslust juli 2024

In het overzicht hieronder krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in juli 2024. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, ligging, woonoppervlakte, vraagprijsen additionele aspecten als CV-ketel & parkeermogelijkheden. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Grashoek, Beringe, Panningen, Evertsoord en Kronenberg.

woning-te-koop-koningslust

Aanbod appartement kopen in Koningslust

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 104 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 900 m3 gas & 2200 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Koningslust

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 117 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1130 kuub gas en tevens 2870 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Koningslust is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 & 127 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3000 kWh stroom en 1250 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Koningslust

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 124 m2 & 149 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3200 kWh stroom & 1370 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 144 m2 & 203 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4290 stroom (kWh) + 1900 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Koningslust

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Koningslust zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van de woning af te ronden. A.d.h.v. aankoopwaarde, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Koningslust

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder vind je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Koningslust en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Koningslust geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.250 – €2.700. In de lijst hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Koningslust.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Koningslust. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Koningslust

In juli 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Koningslust en omgeving. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Appartement.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Koningslust kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Peel en Maas registreren wij 18.527 woningen. Hierbij spreken we van 15.967 (72,7%) koopwoningen en 2.560 (27,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 154 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €261.000 en de gem. marktprijs is €325.223. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Koningslust. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Koningslust?

Een woning in Peel en Maas heeft een verbruik van gemiddeld 1420 kuub gas p/jaar en 3330 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (900 m3 gas voor verwarming en warm water en 2200 kWh stroom. Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1900 kuub aardgas en 4290 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Koningslust passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Koningslust?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 43.425 personen die we kunnen onderverdelen in 18.251 verschillende huishoudens. Hier wonen 5.092 eenpersoonshuishoudens, 6.549 families zonder kinderen en 6.610 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,34 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. In de volgende stap moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Koningslust?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Koningslust plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.peelenmaas.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5984.

Plaats een reactie