Woning kopen Roelofarendsveen

Jouw ideale woning kopen in Roelofarendsveen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zuid-Holland. In en rondom deze plek bestaan er meerdere faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 11.895 woningen (65,6% koopwoning, 34,1% huur, vrije sector en sociaal). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €441.190. Op dit woningplatform ontdek je het laatste woningaanbod in Roelofarendsveen, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zuid-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €329.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €441.190.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
PlaatsRoelofarendsveen
Postcode2371
Netnummer071 (+3171)
Inwoners (gemeente)27.297
Aantal huishoudens11.671
Aantal huishoudens met kinderen4.300
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen11.895
Aantal koopwoningen9.686
Aantal huurwoningen2.209
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€329.000
Gemiddelde verkoopprijs€441.190
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Roelofarendsveen april 2024

In onderstaande weergave tref je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, woningtypeen additionele aspecten als CV-ketel of aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook het woningaanbod Oud Ade, Rijpwetering, Warmond, Hoogmade en Kwintsheul.

woning-te-koop-roelofarendsveen

Appartement kopen in Roelofarendsveen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 98 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 710 m3 gas en doorgaans 2050 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Roelofarendsveen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 111 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1050 kuub gas en +/- 2870 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Roelofarendsveen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 96 m2 – 131 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3020 kWh stroom & 1250 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Roelofarendsveen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 122 m2 en 145 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3560 kWh elektra en 1470 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 & 194 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4300 elektriciteit (kWh) & 1880 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Roelofarendsveen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als je weet wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Roelofarendsveen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod komt tot stand door de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. Op basis van koopsom, kosten koper, spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Roelofarendsveen

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel bieden wij contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Roelofarendsveen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Roelofarendsveen geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.550 – €2.600. In onderstaande lijst check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Roelofarendsveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Roelofarendsveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Roelofarendsveen

Afgelopen maand (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Roelofarendsveen en net daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Aflossingsvrije hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Roelofarendsveen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Kaag en Braassem vind je ongeveer 11.895 huizen. Het gaat om 9.686 (65,6%) koophuizen en 2.209 (34,1%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 128 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €329.000 en de gem. marktprijs is €441.190. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Roelofarendsveen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Roelofarendsveen?

Een woonobject in Kaag en Braassem heeft een verbruik van gemiddeld 1220 m3 gas en 3080 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (710 m3 gas en 2050 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (1880 m3 aan gas en 4300 kWh elektra). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Roelofarendsveen passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Roelofarendsveen?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 27.297 mensen in 11.671 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 3.414 eenpersoonshuishoudens, 3.957 families zonder kinderen en 4.300 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,32 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Roelofarendsveen?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Roelofarendsveen zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.kaagenbraassem.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 2370, 2371.

Plaats een reactie