Woning kopen Oud Ade

Plannen om een woning te kopen in Oud Ade? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving zijn er diverse voorzieningen als winkels en scholen. Verder kan je hier genieten van een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In totaal zijn er in deze gemeente 11.895 woningen (65,6% koophuis, 34,1% huurwoningen). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €441.190. Op dit huizenplatform tonen wij het recente woningaanbod in Oud Ade, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met bovenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €329.000, de basis verkoopprijs is €441.190.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
PlaatsOud Ade
Postcode2374
Netnummer071 (+3171)
Inwoners (gemeente)27.297
Aantal huishoudens11.671
Aantal huishoudens met kinderen4.300
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen11.895
Aantal koopwoningen9.686
Aantal huurwoningen2.209
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€329.000
Gemiddelde verkoopprijs€441.190
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Oud Ade mei 2024

In het schema hierna tref je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamersen meer onderwerpen zoals zuinigheid & en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het huizenaanbod in Rijpwetering, Nieuwe Wetering, Roelofarendsveen, Warmond of Hoogmade.

woning-te-koop-oud-ade

Studio of appartement kopen in Oud Ade

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 101 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 710 m3 gas en +/- 2050 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Oud Ade

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 123 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1050 kuub gas + 2870 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Oud Ade is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 127 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3020 kWh elektriciteit & 1250 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Oud Ade

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 128 m2 & 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 3560 kWh elektra en 1470 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 & 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4300 elektra (kWh) + 1880 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Oud Ade

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra je weet wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Oud Ade zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning af te ronden. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Oud Ade

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Oud Ade en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Oud Ade geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 en €2.750. In het schema hier tref je gegevens van financieel adviseurs in Oud Ade.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oud Ade. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Oud Ade

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Oud Ade en omliggende plekken. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Bankspaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Oud Ade kopen?

In de gemeente Kaag en Braassem vinden we circa 11.895 woonhuizen. Hierbij spreken we van 9.686 (65,6%) koopwoningen en 2.209 (34,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 128 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €329.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €441.190. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Oud Ade. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Oud Ade?

Een woning in Kaag en Braassem heeft een verbruik van gemiddeld 1220 kuub gas en 3080 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (710 m3 gas voor verwarming en warm water en 2050 stroom (kWh). Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1880 m3 per jaar aan gas en 4300 kWh stroom). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Oud Ade passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Oud Ade?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 27.297 personen in 11.671 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 3.414 eenpersoonshuishoudens, 3.957 huishoudens zonder kinderen en 4.300 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,32 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of social media. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Oud Ade?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Oud Ade realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.kaagenbraassem.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 2374.

Plaats een reactie