Woning kopen Grafhorst

Van plan om een woning te kopen in Grafhorst? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Overijssel. In de regio heb je toegang tot veel dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. In aanvulling daarop vind je hier een prachtige natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente staan er 22.785 huizen (63,5% koopwoning, 36,3% huurwoningen). De prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €310.676. Op dit woningportaal ontdek je het nieuwe woningaanbod in Grafhorst, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Overijssel.
 • Je hebt de keuze uit rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €231.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €310.676.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteKampen
PlaatsGrafhorst
Postcode8277
Netnummer038 (+3138)
Inwoners (gemeente)54.319
Aantal huishoudens22.217
Aantal huishoudens met kinderen8.595
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen22.785
Aantal koopwoningen17.569
Aantal huurwoningen5.216
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€310.676
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2690 kWh

Woningaanbod Grafhorst april 2024

Hieronder verstrekken we de beschikbare koopwoningen in april 2024. Kies op basis van woningtype, aantal kamers, vraagprijs, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakteen additionele aspecten als energielabel of en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het woningaanbod Kamperveen, Genemuiden, Zalk, s-Heerenbroek of IJsselmuiden.

woning-te-koop-grafhorst

Aanbod appartement kopen in Grafhorst

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 103 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas + 1850 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Grafhorst

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 en 121 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1120 kuub gas en 2590 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Grafhorst is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 – 116 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2740 kWh stroom + 1260 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Grafhorst

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 121 m2 – 144 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3350 kWh elektriciteit en 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 – 194 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3960 elektriciteit (kWh) + 1800 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Grafhorst

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Grafhorst Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod zal afhangen van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning af te ronden. Aan de hand van het biedbedrag, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Grafhorst

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel vind je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Grafhorst en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Grafhorst geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 – €2.550. In de opsomming hierna vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Grafhorst.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Grafhorst. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Grafhorst

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Grafhorst en omgeving. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Herenhuis.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Grafhorst kopen?

In de hele gemeente Kampen vinden we circa 22.785 huizen. Je vindt hier circa 17.569 (63,5%) koopwoningen en 5.216 (36,3%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 123 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €231.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €310.676. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Grafhorst. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Grafhorst?

Een woonhuis in Kampen verbruikt gemiddeld 1180 kuub gas en 2690 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (810 kuub aardgas en 1850 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1800 m3 aan gas en 3960 elektra (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Grafhorst passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Grafhorst?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 54.319 personen in 22.217 gezinnen. Het gaat om 7.001 eenpersoonshuishoudens, 6.621 families zonder kinderen en 8.595 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,41 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Grafhorst?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Grafhorst zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.kampen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8277.

Plaats een reactie