Woning kopen Kamperveen

Jouw aanstaande woning kopen in Kamperveen? Het is een geweldige plek in de provincie Overijssel. In de nabije omgeving zijn er diverse faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Ook geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 22.785 woningen (63,5% koopwoning, 36,3% huurhuis). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €310.676. Op deze pagina tonen wij het beschikbare woningaanbod in Kamperveen, adresgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Overijssel.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €231.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €310.676.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteKampen
PlaatsKamperveen
Postcode8278
Netnummer038 (+3138)
Inwoners (gemeente)54.319
Aantal huishoudens22.217
Aantal huishoudens met kinderen8.595
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen22.785
Aantal koopwoningen17.569
Aantal huurwoningen5.216
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€310.676
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2690 kWh

Woningaanbod Kamperveen juli 2024

Met onze huizenzoeker krijg je inzicht in het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaaren additionele aspecten als energieprestaties en aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Genemuiden, Mastenbroek, Grafhorst, Zalk & s-Heerenbroek.

woning-te-koop-kamperveen

Appartementen te koop Kamperveen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 93 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 810 m3 gas en gem. 1850 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Kamperveen

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 – 117 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1120 kuub gas en +/- 2590 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Kamperveen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 & 116 m2.
 • Schatting: er wordt 2740 kWh elektriciteit & 1260 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Kamperveen

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 132 m2 & 148 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3350 kWh stroom en 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 – 200 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3960 elektriciteit (kWh) en 1800 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Kamperveen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra het duidelijk is wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Kamperveen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Door middel van aankoopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Kamperveen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand bieden wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Kamperveen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Kamperveen geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.700 – €3.000. In het schema hier tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Kamperveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kamperveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Kamperveen

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Kamperveen en in de buurt. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Grachtenpand.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is gemiddeld een woning in Kamperveen kopen?

In en rondom de gemeente Kampen vinden we circa 22.785 huizen. De verdeling is als volgt: 17.569 (63,5%) koopwoningen en 5.216 (36,3%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 123 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €231.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €310.676. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kamperveen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Kamperveen?

Een huis in Kampen verbruikt qua energie gem. zo’n 1180 kuub aardgas en 2690 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (810 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1850 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1800 m3 gas voor verwarming en warm water en 3960 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Kamperveen passen duurzame oplossingen als dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Kamperveen?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 54.319 mensen in 22.217 gezinnen. Wat meer specifiek: 7.001 eenpersoonshuishoudens, 6.621 gezinnen zonder kinderen en 8.595 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,41 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Vervolgens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Kamperveen?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Kamperveen laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.kampen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8265, 8278.

Plaats een reactie