Woning kopen Genemuiden

Alles weten over woning kopen in Genemuiden? Het is een heerlijke plek in de provincie Overijssel. In deze levendige buurt zijn er allerhande voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarbij vind je in de directe omgeving een park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente staan er 9.013 woningen (71,8% koophuis, 27,9% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €291.968. Op deze informatieve website vind je het recente woningaanbod in Genemuiden, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Overijssel.
 • Het aanbod is heel divers met bovenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €220.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €291.968.
 • In de buurt vind je volop opties zoals restaurants, scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteZwartewaterland
PlaatsGenemuiden
Postcode8281
Netnummer038 (+3138)
Inwoners (gemeente)22.685
Aantal huishoudens8.565
Aantal huishoudens met kinderen3.661
Gemiddelde huishoudensgrootte2,62
Aantal woningen9.013
Aantal koopwoningen7.917
Aantal huurwoningen1.096
Gemiddelde woonoppervlakte148 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€291.968
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik3020 kWh

Woningaanbod Genemuiden april 2024

In onderstaande weergave tref je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van woningtype, aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijsen andere woningeigenschappen als energieprestaties of aanwezigheid van een bad. Bel of mail de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook huizen te koop in Mastenbroek, Emmeloord, Kamperveen, Grafhorst of Zalk.

woning-te-koop-genemuiden

Een appartement kopen in Genemuiden

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 – 91 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 800 m3 gas + 1980 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Genemuiden

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 118 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1160 kuub gas en daarbij 2740 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Genemuiden is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 – 127 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2860 kWh elektriciteit & 1320 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Genemuiden

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 134 m2 en 147 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3380 kWh elektriciteit & 1470 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 en 202 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4160 elektra (kWh) en 1950 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Genemuiden

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Genemuiden Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. Op basis van koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Genemuiden

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Genemuiden en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Genemuiden helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 en €2.750. In de opsomming hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Genemuiden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Genemuiden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Genemuiden

Afgelopen maand (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Genemuiden en direct omgeving. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Moderne woning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Genemuiden kopen?

In de hele gemeente Zwartewaterland zijn er 9.013 woonobjecten. Je vindt hier circa 7.917 (71,8%) koophuizen en 1.096 (27,9%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 148 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €220.000 en de gem. verkoopprijs is €291.968. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Genemuiden. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Genemuiden?

Een huis in Zwartewaterland verbruikt gemiddeld 1330 m3 per jaar aan gas en 3020 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (800 kuub gas p/jaar en 1980 elektra (kWh). Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1950 kuub gas p/jaar en 4160 kWh stroom). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Genemuiden passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Genemuiden?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 22.685 personen in 8.565 huishoudens. Het gaat om 2.174 eenpersoonshuishoudens, 2.730 gezinnen zonder kinderen en 3.661 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,62 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Genemuiden?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Genemuiden bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.zwartewaterland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 8280, 8281, 8291.

Plaats een reactie