Woning kopen Zalk

Alles weten over woning kopen in Zalk? Het is een heerlijke plek in de provincie Overijssel. In de nabije buurt zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarbij vind je in de directe omgeving een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 22.785 woningen (63,5% koop, 36,3% huurwoningen). De prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €310.676. Op dit woningplatform check je het laatste woningaanbod in Zalk, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Overijssel.
 • Je vind hier zowel rijwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €231.000, de gemiddelde prijs van een woning is €310.676.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteKampen
PlaatsZalk
Postcode8276
Netnummer038 (+3138)
Inwoners (gemeente)54.319
Aantal huishoudens22.217
Aantal huishoudens met kinderen8.595
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen22.785
Aantal koopwoningen17.569
Aantal huurwoningen5.216
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€310.676
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2690 kWh

Woningaanbod Zalk april 2024

Bijgaand blader je door alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtypeen additionele aspecten als woninglabel en parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Grafhorst, Kamperveen, s-Heerenbroek, IJsselmuiden en Wilsum.

woning-te-koop-zalk

Appartementen te koop Zalk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 62 m2 en 101 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 810 m3 gas & 1850 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Zalk

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 109 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1120 kuub gas + 2590 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Zalk is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 93 m2 en 114 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2740 kWh elektra & 1260 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Zalk

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 125 m2 & 140 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3350 kWh stroom en 1420 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 140 m2 – 203 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3960 elektriciteit (kWh) en 1800 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Zalk

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens je inzicht hebt in wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Zalk Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering in orde te maken. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Zalk

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel bekijk je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Zalk en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Zalk helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.500 – €3.250. In de opsomming hierna bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Zalk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zalk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Zalk

Deze maand (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Zalk en daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Notariswoning.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost nu een woning in Zalk kopen?

In de buurt van de gemeente Kampen vinden we circa 22.785 woningen. Het gaat om 17.569 (63,5%) koopwoningen en 5.216 (36,3%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 123 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €231.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €310.676. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zalk. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Zalk?

Een woonobject in Kampen kent een gem. verbruik van 1180 m3 gas voor verwarming en warm water en 2690 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (810 kuub aardgas en 1850 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1800 kuub aardgas en 3960 kWh stroom). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Zalk passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Zalk?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 54.319 personen die we kunnen onderverdelen in 22.217 huishoudens. Het gaat om 7.001 eenpersoonshuishoudens, 6.621 huishoudens zonder kinderen en 8.595 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,41 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Hierna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Zalk?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Zalk laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.kampen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8276.

Plaats een reactie