Woning kopen s-Heerenbroek

Plannen om een woning te kopen in s-Heerenbroek? Het is een erg populaire plek in de provincie Overijssel. In en rondom deze plek zijn er voldoende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Verder tref je hier een prachtige natuur waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 22.785 woningen (63,5% koop, 36,3% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €310.676. Op deze pagina bieden wij het beschikbare woningaanbod in s-Heerenbroek, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Overijssel.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €231.000, de gemiddelde verkoopprijs is €310.676.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals sportclubs, restaurants, openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteKampen
Plaatss-Heerenbroek
Postcode8275
Netnummer038 (+3138)
Inwoners (gemeente)54.319
Aantal huishoudens22.217
Aantal huishoudens met kinderen8.595
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen22.785
Aantal koopwoningen17.569
Aantal huurwoningen5.216
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€310.676
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2690 kWh

Woningaanbod s-Heerenbroek juli 2024

Met onze woningzoeker blader je door alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Selecteer op woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, perceeloppervlakteen additionele aspecten als verwarming en aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Zalk, Grafhorst, IJsselmuiden, Wilsum en Biddinghuizen.

woning-te-koop-s-heerenbroek

Aanbod appartement kopen in s-Heerenbroek

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 97 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 810 m3 gas en daarbij 1850 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis s-Heerenbroek

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 en 112 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1120 kuub gas en gem. 2590 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in s-Heerenbroek is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 85 m2 en 120 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2740 kWh elektra + 1260 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning s-Heerenbroek

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 129 m2 – 140 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3350 kWh stroom en 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 146 m2 & 195 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3960 elektriciteit (kWh) + 1800 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in s-Heerenbroek

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in s-Heerenbroek Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering in orde te maken. Aan de hand van aankoopwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in s-Heerenbroek

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in s-Heerenbroek en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in s-Heerenbroek geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €2.000 en €2.600. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in s-Heerenbroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in s-Heerenbroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in s-Heerenbroek

De afgelopen tijd (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in s-Heerenbroek en omliggende plekken. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Bungalow.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in s-Heerenbroek kopen?

In de hele gemeente Kampen bestaan er circa 22.785 woningen. We maken onderscheid tussen 17.569 (63,5%) koophuizen en 5.216 (36,3%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 123 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €231.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €310.676. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in s-Heerenbroek. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in s-Heerenbroek?

Een woonobject in Kampen gebruikt gemiddeld 1180 kuub aardgas en 2690 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (810 m3 aan gas en 1850 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1800 m3 gas voor verwarming en warm water en 3960 stroom (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in s-Heerenbroek passen duurzame producten zoals dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in s-Heerenbroek?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In de gemeente leven 54.319 inwoners in 22.217 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 7.001 eenpersoonshuishoudens, 6.621 families zonder kinderen en 8.595 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,41 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in s-Heerenbroek?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in s-Heerenbroek realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.kampen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8275.

Plaats een reactie