Woning kopen Streefkerk

Een woning kopen in Streefkerk? Het is een heerlijke plek in de provincie Zuid-Holland. In de omgeving bestaan er voldoende faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Bovendien is er vlakbij een mooi en rustig natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 17.340 woningen (68,9% koop, 30,6% huurhuis). De woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €373.551. Op deze website vind je het laatste woningaanbod in Streefkerk, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zuid-Holland.
 • Er is een mix van rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €287.000, de gemiddelde woningprijs is €373.551.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals restaurants, natuurgebieden, winkels, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteMolenlanden
PlaatsStreefkerk
Postcode2959
Netnummer0184 (+31184)
Inwoners (gemeente)43.909
Aantal huishoudens16.795
Aantal huishoudens met kinderen7.031
Gemiddelde huishoudensgrootte2,59
Aantal woningen17.340
Aantal koopwoningen15.371
Aantal huurwoningen1.969
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.551
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Streefkerk juli 2024

Met onze huizenzoeker check je alle huizen die te koop staan in juli 2024. Filter eenvoudig op woningtype, perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijsen andere eigenschappen zoals CV-ketel & rolstoelvriendelijk. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Kinderdijk, Groot-Ammers, Nieuw-Lekkerland, Lekkerkerk & Ouderkerk aan den IJssel.

woning-te-koop-streefkerk

Aanbod appartement kopen in Streefkerk

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 101 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 820 m3 gas en tevens 2090 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Streefkerk

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 116 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1000 kuub gas en gem. 2680 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Streefkerk is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 125 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2870 kWh stroom & 1190 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Streefkerk

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 129 m2 en 155 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3380 kWh elektriciteit en 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 204 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4100 elektriciteit (kWh) & 1870 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Streefkerk

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra het duidelijk is wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Streefkerk zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van de koop definitief te regelen. Aan de hand van het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Streefkerk

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder bieden wij adresgegevens van taxateurs en makelaars in Streefkerk en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Streefkerk geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.900 & €3.000. In de tabel hieronder check je contactgegevens van financieel adviseurs in Streefkerk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Streefkerk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Streefkerk

Recent (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Streefkerk en daarbuiten. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over 2-onder-1-kap.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Streefkerk kopen?

In en rondom de gemeente Molenlanden registreren wij 17.340 woningen. We maken onderscheid tussen 15.371 (68,9%) koopwoningen en 1.969 (30,6%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 136 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €287.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €373.551. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Streefkerk. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Streefkerk?

Een huishouden in Molenlanden gebruikt gemiddeld 1290 m3 gas voor verwarming en warm water en 3090 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (820 kuub gas en 2090 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1870 kuub gas p/jaar en 4100 kWh stroom). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Streefkerk passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Streefkerk?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 43.909 mensen in 16.795 verschillende gezinnen. Het gaat om 4.316 eenpersoonshuishoudens, 5.448 huishoudens zonder kinderen en 7.031 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,59 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan teken je de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Streefkerk?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Streefkerk bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.molenlanden.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 2959.

Plaats een reactie