Woning kopen Holthees

Jouw aanstaande woning kopen in Holthees? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving heb je toegang tot uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarbij ontdek je hier een groen park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 11.335 woningen (62,9% koop, 36,8% huurhuis). De gemiddelde woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €326.136. Op dit woningplatform blader je door het nieuwe woningaanbod in Holthees, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €235.000, de gemiddelde verkoopprijs is €326.136.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals scholen, winkels, sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsHolthees
Postcode5824
Netnummer0478 (+31478)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Holthees juli 2024

In ons overzicht verstrekken we alle huizen die te koop staan in juli 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als aantal kamers, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakteen extra details als energieneutraal of parkeeropties. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Overloon, Groeningen, Maashees, Vierlingsbeek & Smakt.

woning-te-koop-holthees

Eigen appartement kopen in Holthees

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, zijn zeer energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 en 90 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 720 m3 gas en +/- 1910 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Holthees

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 – 110 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1120 kuub gas en tevens 2780 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Holthees is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2890 kWh stroom + 1260 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Holthees

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 134 m2 en 140 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3260 kWh elektra en 1380 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 194 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4260 elektra (kWh) en 1940 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Holthees

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Holthees Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning definitief te regelen. D.m.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Holthees

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Holthees en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Holthees geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 – €2.550. In onderstaande lijst bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Holthees.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Holthees. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Holthees

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Holthees en omgeving. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Toetsinkomen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Holthees kopen?

In en rondom de gemeente Land van Cuijk registreren wij 11.335 woonhuizen. Je vindt hier circa 8.942 (62,9%) koophuizen en 2.393 (36,8%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 137 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €235.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €326.136. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Holthees. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Holthees?

Een woonhuis in Land van Cuijk verbruikt qua energie gem. zo’n 1260 m3 aan gas en 2980 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (720 kuub gas p/jaar en 1910 stroom (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1940 m3 aan gas en 4260 stroom (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Holthees passen duurzame producten zoals dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Holthees?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 25.130 personen die we kunnen onderverdelen in 11.024 verschillende huishoudens. Dat betreffen 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 families zonder kinderen en 3.836 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,25 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Holthees?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Holthees bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 5824.

Plaats een reactie