Woning kopen Maashees

Plannen om een woning te kopen in Maashees? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In de buurt zijn er uiteenlopende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij ontdek je hier een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 11.335 huizen (62,9% koop, 36,8% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €326.136. Op dit huizenportaal vind je het huidige woningaanbod in Maashees, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €235.000, de gemiddelde verkoopprijs is €326.136.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals openbaar vervoer, kinderopvang, winkels, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsMaashees
Postcode5823
Netnummer0478 (+31478)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Maashees juni 2024

In het overzicht hieronder vind je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Zoek op bouwjaar, vraagprijs, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtypeen relevante factoren als energielabel of aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Holthees, Overloon, Vierlingsbeek, Smakt en Vredepeel.

woning-te-koop-maashees

Appartementen te koop Maashees

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 102 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas en tevens 1910 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Maashees

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 88 m2 en 122 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1120 kuub gas en 2780 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Maashees is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 – 124 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2890 kWh elektriciteit & 1260 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Maashees

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 129 m2 en 143 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3260 kWh stroom + 1380 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 145 m2 – 203 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4260 elektriciteit (kWh) + 1940 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Maashees

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Maashees Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. A.d.h.v. het bod, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Maashees

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder tref je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Maashees en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Maashees geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 – €2.650. In de tabel hieronder check je gegevens van financieel adviseurs in Maashees.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Maashees. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Maashees

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Maashees en daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Marktwaarde woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is een woning in Maashees kopen?

In de buurt van de gemeente Land van Cuijk zijn er ruim 11.335 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 8.942 (62,9%) koopwoningen en 2.393 (36,8%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 137 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €235.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €326.136. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Maashees. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Maashees?

Een woonhuis in Land van Cuijk gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1260 m3 gas voor verwarming en warm water en 2980 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (720 kuub aardgas en 1910 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1940 kuub aardgas en 4260 kWh elektra). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Maashees passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Maashees?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 25.130 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.024 huishoudens. Hier wonen 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 families zonder kinderen en 3.836 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,25 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Maashees?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Maashees bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 5823.

Plaats een reactie