Woning kopen Vierlingsbeek

Ga je een woning kopen in Vierlingsbeek? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek heb je toegang tot diverse faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook kan je hier genieten van een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 11.335 huizen (62,9% koophuis, 36,8% huur). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €326.136. Op dit huizenplatform tonen wij het laatste woningaanbod in Vierlingsbeek, adresgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €235.000, de gemiddelde verkoopprijs is €326.136.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals sportclubs, scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsVierlingsbeek
Postcode5821
Netnummer0478 (+31478)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Vierlingsbeek juni 2024

In deze lijst verstrekken we alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijs, liggingen andere eigenschappen zoals woninglabel en aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Maashees, Holthees, Smakt, Vredepeel & Merselo.

woning-te-koop-vierlingsbeek

Appartement kopen in Vierlingsbeek

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 & 104 m2.
 • Het energiegebruik is circa 720 m3 gas + 1910 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Vierlingsbeek

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 70 m2 en 114 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1120 kuub gas & 2780 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Vierlingsbeek is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 91 m2 – 118 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2890 kWh elektriciteit + 1260 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Vierlingsbeek

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 124 m2 – 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3260 kWh elektra & 1380 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 154 m2 en 203 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4260 elektra (kWh) & 1940 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Vierlingsbeek

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Vierlingsbeek Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. D.m.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Vierlingsbeek

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel vind je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Vierlingsbeek en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Vierlingsbeek geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 – €2.800. In de tabel hieronder verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Vierlingsbeek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vierlingsbeek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Vierlingsbeek

Deze maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Vierlingsbeek en omgeving. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Aflossen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is gemiddeld een woning in Vierlingsbeek kopen?

In de gemeente Land van Cuijk vind je ongeveer 11.335 woningen. Het gaat daarbij om 8.942 (62,9%) koopwoningen en 2.393 (36,8%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 137 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €235.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €326.136. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vierlingsbeek. Je moet er heel snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Vierlingsbeek?

Een woonhuis in Land van Cuijk kent een gem. verbruik van 1260 kuub aardgas en 2980 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (720 kuub aardgas en 1910 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1940 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4260 kWh elektra). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Vierlingsbeek passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Vierlingsbeek?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 25.130 mensen in 11.024 huishoudens. Er wonen 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 gezinnen zonder kinderen en 3.836 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,25 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Vierlingsbeek?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Vierlingsbeek laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 5820, 5821.

Plaats een reactie