Woning kopen Smakt

Plannen om een woning te kopen in Smakt? Het is een gezellige plaats in de provincie Limburg. In de omgeving vind je allerhande faciliteiten als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 19.300 woningen (63,9% koopwoning, 35,5% huurhuis). De prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €303.827. Op deze informatieve website bieden wij het actuele woningaanbod in Smakt, namen en adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Het aanbod is heel divers met bovenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €235.000, de gemiddelde woningprijs is €303.827.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteVenray
PlaatsSmakt
Postcode5817
Netnummer0478 (+31478)
Inwoners (gemeente)43.614
Aantal huishoudens19.000
Aantal huishoudens met kinderen6.576
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen19.300
Aantal koopwoningen15.742
Aantal huurwoningen3.558
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.827
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Smakt juni 2024

In het overzicht hieronder blader je door het actuele woningaanbod van juni 2024. Filter eenvoudig op aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals energieprestaties & rolstoelvriendelijk. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Vierlingsbeek, Maashees, Vredepeel, Merselo of Veulen.

woning-te-koop-smakt

Een appartement kopen in Smakt

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, meestal gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 90 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 780 m3 gas en 1950 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Smakt

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 en 120 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1120 kuub gas en doorgaans 2820 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Smakt is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 87 m2 en 114 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2900 kWh elektra en 1270 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Smakt

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 122 m2 – 143 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3330 kWh elektra en 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 141 m2 en 199 m2.
 • Verwachting: er wordt 4360 elektriciteit (kWh) + 1960 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Smakt

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Smakt zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. Door middel van woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Smakt

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze makelaar weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel tref je adressen van taxateurs en makelaars in Smakt en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Smakt helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 en €3.250. In onderstaande lijst bekijk je adressen van financieel adviseurs in Smakt.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Smakt. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Smakt

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Smakt en omgeving. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: Nationale Hypotheekgarantie.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Smakt kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Venray zijn er ruim 19.300 woonhuizen. Dit zijn 15.742 (63,9%) koophuizen en 3.558 (35,5%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 143 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €235.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €303.827. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Smakt. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Smakt?

Een huishouden in Venray kent een gem. verbruik van 1320 kuub aardgas en 3110 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (780 m3 gas voor verwarming en warm water en 1950 stroom (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1960 m3 gas en 4360 stroom (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Smakt passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Smakt?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 43.614 mensen in 19.000 gezinnen. Er wonen 6.211 eenpersoonshuishoudens, 6.213 families zonder kinderen en 6.576 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,25 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Smakt?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Smakt laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.venray.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5817.

Plaats een reactie