Woning kopen Vredepeel

Van plan om een woning te kopen in Vredepeel? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Limburg. In deze levendige buurt heb je uiteenlopende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder kan je hier genieten van een groot natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente staan er 19.300 woningen (63,9% koop, 35,5% huur). De prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €303.827. Op Woningassistent.nl vind je het actuele woningaanbod in Vredepeel, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Limburg.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €235.000, de gemiddelde verkoopprijs is €303.827.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteVenray
PlaatsVredepeel
Postcode5816
Netnummer0478 (+31478)
Inwoners (gemeente)43.614
Aantal huishoudens19.000
Aantal huishoudens met kinderen6.576
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen19.300
Aantal koopwoningen15.742
Aantal huurwoningen3.558
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.827
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Vredepeel april 2024

Met onze huizenzoeker ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamers, vraagprijsen meer onderwerpen zoals verwarming of mogelijkheden voor parkeren. Neem contact op met de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Smakt, Vierlingsbeek, Merselo, Veulen & Ysselsteyn.

woning-te-koop-vredepeel

Aanbod appartement kopen in Vredepeel

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 91 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 780 m3 gas en 1950 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Vredepeel

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 en 112 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1120 kuub gas en doorgaans 2820 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Vredepeel is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 99 m2 – 120 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2900 kWh elektra + 1270 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Vredepeel

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 127 m2 & 155 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3330 kWh elektra & 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 en 197 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4360 elektriciteit (kWh) + 1960 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Vredepeel

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Vredepeel Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. D.m.v. het bod, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Vredepeel

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Vredepeel en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Vredepeel helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 – €2.800. In onderstaande lijst vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Vredepeel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vredepeel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Vredepeel

Recent (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Vredepeel en in de buurt. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Rentemiddeling.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is gemiddeld een woning in Vredepeel kopen?

In de gemeente Venray vind je ongeveer 19.300 woonhuizen. Dit zijn 15.742 (63,9%) koophuizen en 3.558 (35,5%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 143 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €235.000 en de gem. marktprijs is €303.827. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Vredepeel. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Vredepeel?

Een woonobject in Venray gebruikt gemiddeld 1320 kuub gas en 3110 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (780 m3 gas voor verwarming en warm water en 1950 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1960 m3 aan gas en 4360 stroom (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Vredepeel passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Vredepeel?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 43.614 mensen die we kunnen onderverdelen in 19.000 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 6.211 eenpersoonshuishoudens, 6.213 huishoudens zonder kinderen en 6.576 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,25 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. Nu begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Vredepeel?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Vredepeel laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.venray.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 5816.

Plaats een reactie