Woning kopen Merselo

Alles weten over woning kopen in Merselo? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Limburg. In de regio zijn er diverse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder ontdek je hier een park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 19.300 huizen (63,9% koophuis, 35,5% huurwoningen). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €303.827. Op dit woningplatform bieden wij het nieuwe woningaanbod in Merselo, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Limburg.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €235.000, de gemiddelde verkoopprijs is €303.827.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteVenray
PlaatsMerselo
Postcode5815
Netnummer0478 (+31478)
Inwoners (gemeente)43.614
Aantal huishoudens19.000
Aantal huishoudens met kinderen6.576
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen19.300
Aantal koopwoningen15.742
Aantal huurwoningen3.558
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.827
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Merselo april 2024

In ons overzicht maak je kennis met het actuele woningaanbod van april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijsen extra details als zuinigheid & parkeermogelijkheden. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook woningen die te koop staan in Vredepeel, Smakt, Veulen, Ysselsteyn en Heide.

woning-te-koop-merselo

Appartementen te koop Merselo

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 100 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 780 m3 gas en daarbij 1950 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Merselo

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 115 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1120 kuub gas & 2820 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Merselo is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 90 m2 en 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2900 kWh stroom + 1270 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Merselo

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 122 m2 & 150 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3330 kWh elektra en 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 201 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4360 stroom (kWh) + 1960 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Merselo

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat het duidelijk is wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Merselo Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. Aan de hand van het geaccepteerde bod, kosten koper, eigen middelen en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Merselo

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Zo’n taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Merselo en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Merselo helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.200 & €3.200. In de tabel hieronder bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Merselo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Merselo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Merselo

Deze maand (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Merselo en direct omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Advieskosten hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Merselo kopen?

In de gemeente Venray zijn er ruim 19.300 woonhuizen. Je vindt hier circa 15.742 (63,9%) koophuizen en 3.558 (35,5%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 143 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €235.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €303.827. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Merselo. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Merselo?

Een woonobject in Venray verbruikt qua energie gem. zo’n 1320 kuub gas p/jaar en 3110 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (780 kuub aardgas en 1950 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1960 m3 gas voor verwarming en warm water en 4360 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Merselo passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Merselo?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 43.614 mensen in 19.000 verschillende gezinnen. Dat betreffen 6.211 eenpersoonshuishoudens, 6.213 families zonder kinderen en 6.576 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,25 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Merselo?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Merselo zetten. Informeer bij de gemeente (www.venray.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 5815.

Plaats een reactie