Woning kopen Lies

Een woning kopen in Lies? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Friesland. In de nabije omgeving heb je voldoende faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 2.293 woningen (64% koopwoning, 35,9% huurwoning). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €418.149. Op Woningassistent.nl ontdek je het nieuwe woningaanbod in Lies, adresgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €332.000, de gemiddelde woningprijs is €418.149.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals winkels, natuurgebieden, scholen, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteTerschelling
PlaatsLies
Postcode8895
Netnummer0562 (+31562)
Inwoners (gemeente)4.888
Aantal huishoudens2.550
Aantal huishoudens met kinderen589
Gemiddelde huishoudensgrootte1,88
Aantal woningen2.293
Aantal koopwoningen1.799
Aantal huurwoningen494
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€332.000
Gemiddelde verkoopprijs€418.149
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Lies juni 2024

Hieronder blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Selecteer op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, woningtype, vraagprijsen extra details als woninglabel & en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Hoorn, Oosterend, Formerum, Landerum en Striep.

woning-te-koop-lies

Appartementen te koop Lies

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 64 m2 & 105 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 1140 m3 gas & 2770 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Lies

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 – 108 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1190 kuub gas en +/- 2350 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Lies is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 128 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2530 kWh elektra + 1270 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Lies

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 131 m2 – 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 2740 kWh elektra & 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 152 m2 en 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3250 stroom (kWh) en 1880 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Lies

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Lies zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Gebaseerd op het bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Lies

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze specialist kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand tref je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Lies en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Lies geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 en €3.100. In de opsomming hierna bieden we adressen van financieel adviseurs in Lies.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lies. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Lies

Deze maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Lies en omgeving. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Marktwaarde woning.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Lies kopen?

In deze gemeente Terschelling vinden we circa 2.293 woningen. Het gaat daarbij om 1.799 (64%) koopwoningen en 494 (35,9%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 137 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €332.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €418.149. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lies. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Lies?

Een woonhuis in Terschelling gebruikt gemiddeld 1490 m3 gas en 2860 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (1140 kuub gas p/jaar en 2770 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1880 m3 gas voor verwarming en warm water en 3250 stroom (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Lies passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Lies?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 4.888 mensen in 2.550 verschillende huishoudens. Het betreft 1.220 eenpersoonshuishoudens, 741 families zonder kinderen en 589 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 1,88 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Lies?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Lies realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.terschelling.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 8895.

Plaats een reactie