Woning kopen Lekkum

Jouw volgende woning kopen in Lekkum? Het is een gezellige plaats in de provincie Friesland. In deze levendige buurt zijn er allerhande faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens tref je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 63.066 huizen (51,2% koopwoning, 48,2% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €262.188. Op deze website blader je door het huidige woningaanbod in Lekkum, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Er is een mix van rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €168.000, de gemiddelde woningprijs is €262.188.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals natuurgebieden, restaurants, winkels, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteLeeuwarden
PlaatsLekkum
Postcode9081
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)124.084
Aantal huishoudens63.338
Aantal huishoudens met kinderen16.908
Gemiddelde huishoudensgrootte1,93
Aantal woningen63.066
Aantal koopwoningen40.388
Aantal huurwoningen22.678
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€168.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.188
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2310 kWh

Woningaanbod Lekkum februari 2024

In deze lijst ontdek je de beschikbare koopwoningen in februari 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaaren meer onderwerpen zoals woninglabel en parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Miedum, Snakkerburen, St.-Jacobiparochie, Oudebildtzijl en Vrouwenparochie.

woning-te-koop-lekkum

Aanbod appartement kopen in Lekkum

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 64 m2 en 102 m2.
 • Het energiegebruik is circa 780 m3 gas en daarbij 1670 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Lekkum

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 85 m2 en 110 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1120 kuub gas + 2390 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Lekkum is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 & 113 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2510 kWh elektra & 1280 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Lekkum

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2790 kWh stroom en 1290 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 – 196 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3480 elektra (kWh) & 1720 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Lekkum

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Lekkum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van het huis af te handelen. D.m.v. aankoopsom, kosten koper, spaartegoeden en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Lekkum

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adressen van taxatie specialisten en makelaars in Lekkum en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Lekkum geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 en €2.700. In het schema hier bekijk je adressen van financieel adviseurs in Lekkum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lekkum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Lekkum

Deze maand (februari 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Lekkum en direct omgeving. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Levensloopbestendige woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Lekkum kopen?

In de buurt van de gemeente Leeuwarden bestaan er circa 63.066 woonhuizen. Dit zijn 40.388 (51,2%) koopwoningen en 22.678 (48,2%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 114 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €168.000 en de gem. verkoopprijs is €262.188. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lekkum. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Lekkum?

Een woning in Leeuwarden heeft een verbruik van gemiddeld 1110 m3 gas en 2310 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (780 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1670 stroom (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1720 m3 gas voor verwarming en warm water en 3480 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Lekkum passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Lekkum?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 124.084 personen in 63.338 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 29.791 eenpersoonshuishoudens, 16.639 huishoudens zonder kinderen en 16.908 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 1,93 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Lekkum?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Lekkum bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.leeuwarden.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 9079, 9081.

Plaats een reactie