Woning kopen Oudebildtzijl

Snel een woning kopen in Oudebildtzijl? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Friesland. In deze levendige buurt heb je meerdere voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Tevens vind je hier een schitterende natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 21.376 huizen (67,3% koopwoning, 32,5% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €247.730. Op dit huizenplatform ontdek je het huidige woningaanbod in Oudebildtzijl, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met kleine appartementen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €173.000, de gemiddelde prijs van een woning is €247.730.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals natuurgebieden, scholen, winkels, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsOudebildtzijl
Postcode9078
Netnummer0518 (+31518)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Oudebildtzijl juni 2024

In het schema hierna vind je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, ligging, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaaren andere woningeigenschappen als duurzaamheid & aanwezigheid van een garage. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Bekijk ook huizen te koop in St.-Jacobiparochie, Lekkum, Vrouwenparochie, St.-Annaparochie en Westhoek.

woning-te-koop-oudebildtzijl

Eigen appartement kopen in Oudebildtzijl

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 en 99 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 780 m3 gas & 1760 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Oudebildtzijl

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 – 115 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas en +/- 2330 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Oudebildtzijl is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 99 m2 – 119 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2400 kWh elektra en 1280 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Oudebildtzijl

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 121 m2 en 154 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2520 kWh stroom + 1260 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 145 m2 – 190 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3400 stroom (kWh) en 1720 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Oudebildtzijl

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Oudebildtzijl Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Door middel van het biedbedrag, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Oudebildtzijl

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze makelaar zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder vind je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Oudebildtzijl en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Oudebildtzijl geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 en €2.500. In de volgende weergave vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Oudebildtzijl.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oudebildtzijl. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Oudebildtzijl

In juni 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Oudebildtzijl en omliggende plekken. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Jaren 30 woning.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Oudebildtzijl kopen?

In de gemeente Waadhoeke vinden we circa 21.376 woningen. Er zijn 19.180 (67,3%) koophuizen en 2.196 (32,5%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €173.000 en de gem. marktprijs is €247.730. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oudebildtzijl. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Oudebildtzijl?

Een woonhuis in Waadhoeke verbruikt gemiddeld 1370 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2720 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (780 m3 aan gas en 1760 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1720 m3 aan gas en 3400 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Oudebildtzijl passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Oudebildtzijl?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 46.090 inwoners die we kunnen onderverdelen in 20.299 verschillende gezinnen. Het betreft 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 families zonder kinderen en 6.817 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,23 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Oudebildtzijl?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Oudebildtzijl bouwen. Informeer bij de gemeente (www.waadhoeke.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9078.

Plaats een reactie