Woning kopen St.-Jacobiparochie

Een woning kopen in St.-Jacobiparochie? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Friesland. In de omgeving zijn er uiteenlopende voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast is er vlakbij een groen park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 21.376 huizen (67,3% koopwoning, 32,5% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €247.730. Op deze pagina blader je door het laatste woningaanbod in St.-Jacobiparochie, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €173.000, de gemiddelde verkoopprijs is €247.730.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals scholen, kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsSt.-Jacobiparochie
Postcode9079
Netnummer0518 (+31518)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod St.-Jacobiparochie maart 2024

In onderstaande weergave krijg je inzicht in het actuele woningaanbod van maart 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als ligging, vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtypeen andere woningeigenschappen als CV-ketel en parkeeropties. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Lekkum, Miedum, Oudebildtzijl, Vrouwenparochie of St.-Annaparochie.

woning-te-koop-st-jacobiparochie

Studio of appartement kopen in St.-Jacobiparochie

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 – 99 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 780 m3 gas en tevens 1760 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen St.-Jacobiparochie

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 121 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1180 kuub gas en tevens 2330 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in St.-Jacobiparochie is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 99 m2 – 120 m2.
 • Schatting: er wordt 2400 kWh stroom + 1280 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning St.-Jacobiparochie

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 128 m2 en 148 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2520 kWh elektra + 1260 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 en 192 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3400 elektriciteit (kWh) + 1720 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in St.-Jacobiparochie

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in St.-Jacobiparochie zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering definitief te regelen. Door middel van het biedbedrag, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in St.-Jacobiparochie

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel bieden wij gegevens van taxatie experts en makelaars in St.-Jacobiparochie en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in St.-Jacobiparochie geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 – €2.500. In de lijst hierna tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in St.-Jacobiparochie.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in St.-Jacobiparochie. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in St.-Jacobiparochie

Recent (maart 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in St.-Jacobiparochie en net daarbuiten. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Woonboot.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is een woning in St.-Jacobiparochie kopen?

In en rondom de gemeente Waadhoeke vind je ongeveer 21.376 woningen. Het gaat om 19.180 (67,3%) koopwoningen en 2.196 (32,5%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 149 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €173.000 en de gem. marktprijs is €247.730. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in St.-Jacobiparochie. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in St.-Jacobiparochie?

Een woonobject in Waadhoeke kent een gem. verbruik van 1370 kuub aardgas en 2720 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (780 kuub gas p/jaar en 1760 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1720 kuub gas p/jaar en 3400 kWh elektra). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in St.-Jacobiparochie passen duurzame oplossingen als warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in St.-Jacobiparochie?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 46.090 mensen in 20.299 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 huishoudens zonder kinderen en 6.817 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,23 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in St.-Jacobiparochie?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in St.-Jacobiparochie bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.waadhoeke.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 9076, 9079.

Plaats een reactie