Woning kopen Miedum

Ga je een woning kopen in Miedum? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Friesland. In de omgeving zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarnaast vind je in de directe omgeving een groen park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 63.066 huizen (51,2% koophuis, 48,2% huurhuis). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €262.188. Op dit huizenplatform ontdek je het laatste woningaanbod in Miedum, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met starterswoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €168.000, de gemiddelde woningprijs is €262.188.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals kinderopvang, restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteLeeuwarden
PlaatsMiedum
Postcode9082
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)124.084
Aantal huishoudens63.338
Aantal huishoudens met kinderen16.908
Gemiddelde huishoudensgrootte1,93
Aantal woningen63.066
Aantal koopwoningen40.388
Aantal huurwoningen22.678
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€168.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.188
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2310 kWh

Woningaanbod Miedum juni 2024

Onderstaand ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, woningtype, ligging, perceeloppervlakteen additionele aspecten als zuinigheid & rolstoelvriendelijk. Bel of mail de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Snakkerburen, Goutum, Lekkum, St.-Jacobiparochie of Oudebildtzijl.

woning-te-koop-miedum

Appartement kopen in Miedum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 – 100 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 780 m3 gas en daarbij 1670 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Miedum

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 83 m2 en 121 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1120 kuub gas en gem. 2390 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Miedum is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 & 123 m2.
 • Schatting: er wordt 2510 kWh elektra & 1280 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Miedum

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 133 m2 en 141 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2790 kWh stroom en 1290 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 141 m2 – 204 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3480 elektriciteit (kWh) en 1720 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Miedum

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Miedum Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. Op basis van woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Miedum

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder bieden wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Miedum en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Miedum geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 en €2.500. In de volgende weergave bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Miedum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Miedum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Miedum

Deze maand (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Miedum en in de buurt. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Bovenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost nu een woning in Miedum kopen?

In de buurt van de gemeente Leeuwarden vinden we circa 63.066 woonobjecten. Hierbij spreken we van 40.388 (51,2%) koopwoningen en 22.678 (48,2%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 114 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €168.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €262.188. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Miedum. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Miedum?

Een huis in Leeuwarden gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1110 m3 gas voor verwarming en warm water en 2310 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (780 m3 aan gas en 1670 stroom (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1720 kuub aardgas en 3480 kWh electriciteit). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Miedum passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Miedum?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 124.084 personen in 63.338 gezinnen. Het betreft 29.791 eenpersoonshuishoudens, 16.639 families zonder kinderen en 16.908 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 1,93 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Daarbij ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Miedum?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Miedum bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.leeuwarden.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9082.

Plaats een reactie