Woning kopen Vrouwenparochie

Snel een woning kopen in Vrouwenparochie? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Friesland. In de omgeving zijn er diverse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij ontdek je hier een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. Er zijn in deze gemeente in totaal 21.376 woningen (67,3% koophuis, 32,5% huur, particulier en woningcorporaties). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €247.730. Op deze informatieve website vind je het actuele woningaanbod in Vrouwenparochie, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €173.000, de gemiddelde huizenprijs is €247.730.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals scholen, openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsVrouwenparochie
Postcode9077
Netnummer0518 (+31518)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Vrouwenparochie februari 2024

In onderstaande weergave verstrekken we alle huizen die deze maand (februari 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamersen extra details als CV-ketel of parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook huizen te koop in Oudebildtzijl, St.-Jacobiparochie, St.-Annaparochie, Westhoek & Hallum.

woning-te-koop-vrouwenparochie

Appartementen te koop Vrouwenparochie

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 64 m2 en 92 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 780 m3 gas en 1760 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Vrouwenparochie

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 en 114 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1180 kuub gas en +/- 2330 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Vrouwenparochie is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 93 m2 & 119 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2400 kWh elektriciteit + 1280 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Vrouwenparochie

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 129 m2 – 152 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2520 kWh elektriciteit en 1260 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 148 m2 & 194 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3400 elektriciteit (kWh) en 1720 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Vrouwenparochie

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Vrouwenparochie Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Op basis van aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Vrouwenparochie

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze specialist weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Vrouwenparochie en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Vrouwenparochie geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 & €2.700. In de lijst hierna vind je adressen van financieel adviseurs in Vrouwenparochie.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vrouwenparochie. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Vrouwenparochie

In februari 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Vrouwenparochie en net daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Landelijke woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Vrouwenparochie kopen?

In de hele gemeente Waadhoeke vind je ongeveer 21.376 woonhuizen. Er zijn 19.180 (67,3%) koopwoningen en 2.196 (32,5%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 149 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €173.000 en de gem. verkoopprijs is €247.730. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vrouwenparochie. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Vrouwenparochie?

Een huis in Waadhoeke verbruikt qua energie gem. zo’n 1370 kuub gas en 2720 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (780 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1760 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1720 m3 gas en 3400 kWh stroom). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Vrouwenparochie passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Vrouwenparochie?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 46.090 mensen in 20.299 verschillende huishoudens. Het betreft 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 huishoudens zonder kinderen en 6.817 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,23 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Vrouwenparochie?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Vrouwenparochie laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.waadhoeke.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 9077.

Plaats een reactie