Woning kopen Snakkerburen

Wil je een woning kopen in Snakkerburen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Friesland. In en rondom deze plek zijn er meerdere voorzieningen als winkels en scholen. Tevens vind je in de directe omgeving een prachtige natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In 2024 zijn er in de gemeente 63.066 woningen (51,2% koophuis, 48,2% huurhuizen). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €262.188. Op dit woningportaal blader je door het laatste woningaanbod in Snakkerburen, adressen van kantoren als makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. benedenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €168.000, de basis verkoopprijs is €262.188.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteLeeuwarden
PlaatsSnakkerburen
Postcode9083
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)124.084
Aantal huishoudens63.338
Aantal huishoudens met kinderen16.908
Gemiddelde huishoudensgrootte1,93
Aantal woningen63.066
Aantal koopwoningen40.388
Aantal huurwoningen22.678
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€168.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.188
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2310 kWh

Woningaanbod Snakkerburen maart 2024

In deze lijst krijg je inzicht in optionele koophuizen die in maart 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, woningtype, bouwjaar, aantal kamersen andere eigenschappen zoals energieprestaties of parkeermogelijkheden. Bel of mail de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Goutum, Teerns, Miedum, Lekkum & St.-Jacobiparochie.

woning-te-koop-snakkerburen

Appartementen te koop Snakkerburen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 en 102 m2.
 • Het energiegebruik is circa 780 m3 gas en gem. 1670 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Snakkerburen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 107 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1120 kuub gas en daarbij 2390 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Snakkerburen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 – 129 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2510 kWh stroom en 1280 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Snakkerburen

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 129 m2 & 152 m2.
 • Verwachting: er wordt 2790 kWh elektriciteit en 1290 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 & 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3480 elektra (kWh) + 1720 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Snakkerburen

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Snakkerburen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod bepaal je op basis van de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Aan de hand van woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Snakkerburen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Snakkerburen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Snakkerburen geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.900 – €3.300. In de lijst hierna bieden we adressen van financieel adviseurs in Snakkerburen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Snakkerburen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Snakkerburen

De afgelopen tijd (maart 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Snakkerburen en net daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Benedenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost nu een woning in Snakkerburen kopen?

In deze gemeente Leeuwarden zijn er 63.066 woonhuizen. Hierbij spreken we van 40.388 (51,2%) koophuizen en 22.678 (48,2%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 114 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €168.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €262.188. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Snakkerburen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Snakkerburen?

Een woning in Leeuwarden kent een gem. verbruik van 1110 kuub gas en 2310 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (780 m3 gas voor verwarming en warm water en 1670 elektra (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1720 kuub gas p/jaar en 3480 electriciteit (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Snakkerburen passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Snakkerburen?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 124.084 mensen in 63.338 gezinnen. Hier wonen 29.791 eenpersoonshuishoudens, 16.639 huishoudens zonder kinderen en 16.908 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 1,93 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Snakkerburen?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Snakkerburen laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.leeuwarden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9083.

Plaats een reactie