Woning kopen Teerns

Snel een woning kopen in Teerns? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Friesland. In de regio heb je toegang tot uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Ook geniet je hier ook van een prachtige natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 63.066 woningen (51,2% koophuis, 48,2% huurwoning). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €262.188. Op dit huizenportaal ontdek je het nieuwe woningaanbod in Teerns, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Je vind hier zowel starterswoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €168.000, de gemiddelde transactieprijs is €262.188.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals winkels, scholen, openbaar vervoer, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteLeeuwarden
PlaatsTeerns
Postcode9085
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)124.084
Aantal huishoudens63.338
Aantal huishoudens met kinderen16.908
Gemiddelde huishoudensgrootte1,93
Aantal woningen63.066
Aantal koopwoningen40.388
Aantal huurwoningen22.678
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€168.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.188
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2310 kWh

Woningaanbod Teerns februari 2024

Met onze huizenzoeker vind je alle huizen die te koop staan in februari 2024. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, woningtypeen relevante factoren als woninglabel en aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Hempens, Swichum, Goutum, Snakkerburen en Miedum.

woning-te-koop-teerns

Appartementen te koop Teerns

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de regel gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 – 103 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 780 m3 gas en +/- 1670 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Teerns

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 72 m2 en 123 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1120 kuub gas en daarbij 2390 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Teerns is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 81 m2 en 125 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2510 kWh elektra & 1280 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Teerns

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 & 153 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2790 kWh elektra & 1290 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3480 elektra (kWh) & 1720 gas (m3) afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Teerns

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Teerns Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. D.m.v. de overeengekomen prijs, kosten koper, eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Teerns

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder bekijk je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Teerns en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Teerns geeft je natuurlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 & €3.050. In de lijst hierna vind je adressen van financieel adviseurs in Teerns.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Teerns. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Teerns

De afgelopen tijd (februari 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Teerns en in de buurt. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Notariswoning.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Teerns kopen?

In deze gemeente Leeuwarden vinden we circa 63.066 woningen. Hierbij spreken we van 40.388 (51,2%) koopwoningen en 22.678 (48,2%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 114 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €168.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €262.188. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Teerns. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Teerns?

Een huis in Leeuwarden heeft een verbruik van gemiddeld 1110 kuub aardgas en 2310 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (780 kuub gas en 1670 elektra (kWh). Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1720 m3 gas en 3480 kWh stroom). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Teerns passen duurzame producten zoals zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Teerns?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 124.084 personen in 63.338 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 29.791 eenpersoonshuishoudens, 16.639 families zonder kinderen en 16.908 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 1,93 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Teerns?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Teerns bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.leeuwarden.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9085.

Plaats een reactie