Woning kopen Wytgaard

Een woning kopen in Wytgaard? Het is een erg populaire plek in de provincie Friesland. Op korte afstand heb je veel faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder tref je hier een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 63.066 woningen (51,2% koop, 48,2% huurwoning). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €262.188. Op deze pagina bieden wij het recente woningaanbod in Wytgaard, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €168.000, de gemiddelde huizenprijs is €262.188.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals scholen, sportclubs, restaurants, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteLeeuwarden
PlaatsWytgaard
Postcode9089
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)124.084
Aantal huishoudens63.338
Aantal huishoudens met kinderen16.908
Gemiddelde huishoudensgrootte1,93
Aantal woningen63.066
Aantal koopwoningen40.388
Aantal huurwoningen22.678
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€168.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.188
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2310 kWh

Woningaanbod Wytgaard maart 2024

In het overzicht hieronder maak je kennis met alle huizen die te koop staan in maart 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals isolatie en en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Wyns, Dokkum, Wirdum, Swichum of Hempens.

woning-te-koop-wytgaard

Een appartement kopen in Wytgaard

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en geen tuinonderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 – 105 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 780 m3 gas en gem. 1670 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Wytgaard

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 en 107 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1120 kuub gas en doorgaans 2390 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Wytgaard is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 100 m2 – 115 m2.
 • Schatting: er wordt 2510 kWh elektra en 1280 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Wytgaard

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 122 m2 en 141 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2790 kWh elektra & 1290 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 & 192 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3480 stroom (kWh) & 1720 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Wytgaard

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat hij berekend heeft wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Wytgaard zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van de koop in orde te maken. D.m.v. de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Wytgaard

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een object berekend door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder vind je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Wytgaard en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Wytgaard geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 en €2.750. In het schema hier tref je adressen van financieel adviseurs in Wytgaard.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wytgaard. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Wytgaard

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Wytgaard en in de buurt. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Woonboerderij.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is gemiddeld een woning in Wytgaard kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Leeuwarden zijn er ruim 63.066 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 40.388 (51,2%) koophuizen en 22.678 (48,2%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 114 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €168.000 en de gem. marktprijs is €262.188. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Wytgaard. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Wytgaard?

Een huis in Leeuwarden heeft een verbruik van gemiddeld 1110 kuub gas p/jaar en 2310 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (780 m3 gas en 1670 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1720 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3480 stroom (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Wytgaard passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Wytgaard?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 124.084 mensen die we kunnen onderverdelen in 63.338 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 29.791 eenpersoonshuishoudens, 16.639 families zonder kinderen en 16.908 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 1,93 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of social media. Daarbij zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Wytgaard?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Wytgaard realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.leeuwarden.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 9089.

Plaats een reactie