Woning kopen Heibloem

Jouw volgende woning kopen in Heibloem? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Limburg. In de buurt bestaan er meerdere voorzieningen als winkels, OV en scholen. Tevens kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 16.157 woningen (77,5% koophuis, 22,4% huurwoning). De woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €324.308. Op dit huizenplatform bekijk je het huidige woningaanbod in Heibloem, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Limburg.
 • Er is een mix van tussenwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €245.000, de gemiddelde verkoopprijs is €324.308.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals winkels, natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteLeudal
PlaatsHeibloem
Postcode6089
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)35.879
Aantal huishoudens15.765
Aantal huishoudens met kinderen5.178
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen16.157
Aantal koopwoningen14.201
Aantal huurwoningen1.956
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€245.000
Gemiddelde verkoopprijs€324.308
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Heibloem juni 2024

Onderstaand bieden we de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Maak een selectie aan de hand van ligging, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijsen relevante factoren als energieneutraal en de aanwezigheid van een kelder. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Leveroy, Heythuysen, Roggel, Neer of Horn.

woning-te-koop-heibloem

Appartement kopen in Heibloem

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 en 94 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 830 m3 gas en gem. 2010 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Heibloem

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 124 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1190 kuub gas en daarbij 2970 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Heibloem is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 en 128 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3030 kWh elektriciteit en 1290 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Heibloem

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 132 m2 en 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3180 kWh elektriciteit & 1390 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 146 m2 & 200 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4130 elektriciteit (kWh) + 1850 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Heibloem

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je inzicht hebt in wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Heibloem Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. Door middel van het biedbedrag, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Heibloem

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Heibloem en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Heibloem geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 & €3.300. In de opsomming hierna check je namen en adressen van financieel adviseurs in Heibloem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heibloem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Heibloem

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Heibloem en direct omgeving. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Aflossen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Heibloem kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Leudal registreren wij 16.157 huizen. Dit zijn 14.201 (77,5%) koophuizen en 1.956 (22,4%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 153 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €245.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €324.308. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heibloem. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Heibloem?

Een woning in Leudal verbruikt gemiddeld 1450 kuub gas en 3340 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 m3 aan gas en 2010 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1850 m3 aan gas en 4130 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Heibloem passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Heibloem?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 35.879 inwoners die we kunnen onderverdelen in 15.765 gezinnen. Dit zijn 4.848 eenpersoonshuishoudens, 5.739 families zonder kinderen en 5.178 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,22 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Heibloem?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Heibloem bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.leudal.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6089.

Plaats een reactie