Woning kopen Leveroy

Snel een woning kopen in Leveroy? Het is een heerlijke plek in de provincie Limburg. In deze levendige buurt zijn er uiteenlopende faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 7.534 huizen (70,7% koop, 29,1% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €383.234. Op deze informatieve website check je het nieuwe woningaanbod in Leveroy, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Limburg.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €281.000, de gemiddelde verkoopprijs is €383.234.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, kinderopvang, scholen, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteNederweert
PlaatsLeveroy
Postcode6092
Netnummer0495 (+31495)
Inwoners (gemeente)17.019
Aantal huishoudens7.308
Aantal huishoudens met kinderen2.515
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen7.534
Aantal koopwoningen6.628
Aantal huurwoningen906
Gemiddelde woonoppervlakte171 m2
Gemiddelde WOZ€281.000
Gemiddelde verkoopprijs€383.234
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3460 kWh

Woningaanbod Leveroy juli 2024

Met onze woningzoeker bieden we de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Filter eenvoudig op vraagprijs, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, liggingen relevante factoren als CV-ketel en aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Heythuysen, Baexem, Heibloem, Roggel & Neer.

woning-te-koop-leveroy

Appartementen te koop Leveroy

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 91 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 760 m3 gas en tevens 2160 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Leveroy

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 – 124 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas & 3040 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Leveroy is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 117 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3110 kWh elektra & 1270 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Leveroy

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 122 m2 & 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3260 kWh stroom + 1350 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 150 m2 en 203 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4340 elektra (kWh) + 1940 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Leveroy

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Leveroy Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod bepaal je op basis van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de koop af te handelen. Op basis van het bod, kosten koper, in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Leveroy

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze deskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Leveroy en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Leveroy geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 en €2.800. In de opsomming hierna verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Leveroy.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Leveroy. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Leveroy

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Leveroy en in de buurt. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Marktwaarde woning.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Leveroy kopen?

In en rondom de gemeente Nederweert registreren wij 7.534 huizen. Dit zijn 6.628 (70,7%) koopwoningen en 906 (29,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 171 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €281.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €383.234. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Leveroy. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Leveroy?

Een woonobject in Nederweert gebruikt gemiddeld 1450 m3 per jaar aan gas en 3460 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (760 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2160 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1940 m3 aan gas en 4340 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Leveroy passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Leveroy?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 17.019 personen die we kunnen onderverdelen in 7.308 huishoudens. Dit zijn 2.057 eenpersoonshuishoudens, 2.736 families zonder kinderen en 2.515 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,3 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Leveroy?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Leveroy bouwen. Informeer bij de gemeente (www.nederweert.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 6091, 6092.

Plaats een reactie