Woning kopen Heythuysen

Jouw aanstaande woning kopen in Heythuysen? Het is een erg populaire plek in de provincie Limburg. In en rondom deze plek bestaan er uiteenlopende voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarbij geniet je hier ook van een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 16.157 woningen (77,5% koopwoning, 22,4% huur). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €324.308. Op deze website blader je door het beschikbare woningaanbod in Heythuysen, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €245.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €324.308.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals kinderopvang, scholen, winkels, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteLeudal
PlaatsHeythuysen
Postcode6093
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)35.879
Aantal huishoudens15.765
Aantal huishoudens met kinderen5.178
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen16.157
Aantal koopwoningen14.201
Aantal huurwoningen1.956
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€245.000
Gemiddelde verkoopprijs€324.308
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Heythuysen juli 2024

In ons overzicht check je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals energieprestaties & de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het woningaanbod Baexem, Grathem, Leveroy, Heibloem en Roggel.

woning-te-koop-heythuysen

Appartement kopen in Heythuysen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, gebouwd op centraal gelegen locaties, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 en 97 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 830 m3 gas en gem. 2010 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Heythuysen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 75 m2 & 112 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1190 kuub gas en gem. 2970 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Heythuysen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 115 m2.
 • Schatting: er wordt 3030 kWh stroom & 1290 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Heythuysen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 121 m2 – 154 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3180 kWh stroom + 1390 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 en 194 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4130 elektriciteit (kWh) en 1850 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Heythuysen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Heythuysen zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Aan de hand van het bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Heythuysen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel tonen wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Heythuysen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Heythuysen geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 & €2.900. In het schema hier verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Heythuysen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heythuysen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Heythuysen

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Heythuysen en net daarbuiten. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Toetsinkomen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost nu een woning in Heythuysen kopen?

In en rondom de gemeente Leudal vind je ongeveer 16.157 huizen. We maken onderscheid tussen 14.201 (77,5%) koophuizen en 1.956 (22,4%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 153 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €245.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €324.308. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heythuysen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Heythuysen?

Een woning in Leudal gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1450 m3 per jaar aan gas en 3340 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 kuub gas en 2010 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1850 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4130 kWh stroom). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Heythuysen passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Heythuysen?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 35.879 inwoners die we kunnen onderverdelen in 15.765 verschillende gezinnen. Hier wonen 4.848 eenpersoonshuishoudens, 5.739 huishoudens zonder kinderen en 5.178 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,22 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Heythuysen?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Heythuysen laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.leudal.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 6093.

Plaats een reactie