Woning kopen Buggenum

Jouw volgende woning kopen in Buggenum? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Limburg. In en rondom deze plek zijn er diverse faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. In aanvulling daarop ontdek je hier een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 16.157 huizen (77,5% koopwoning, 22,4% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €324.308. Op deze website bekijk je het beschikbare woningaanbod in Buggenum, adresgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €245.000, de gemiddelde woningprijs is €324.308.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals kinderopvang, openbaar vervoer, restaurants, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteLeudal
PlaatsBuggenum
Postcode6082
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)35.879
Aantal huishoudens15.765
Aantal huishoudens met kinderen5.178
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen16.157
Aantal koopwoningen14.201
Aantal huurwoningen1.956
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€245.000
Gemiddelde verkoopprijs€324.308
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Buggenum juni 2024

Met onze huizenzoeker krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in juni 2024. Zoek op vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, woningtypeen relevante factoren als energieneutraal en aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Nunhem, Horn, Haelen, Sint Odiliënberg en Herkenbosch.

woning-te-koop-buggenum

Appartementen te koop Buggenum

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 – 97 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 830 m3 gas en doorgaans 2010 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Buggenum

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 – 112 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1190 kuub gas & 2970 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Buggenum is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 84 m2 en 113 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3030 kWh elektra en 1290 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Buggenum

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 134 m2 en 146 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3180 kWh stroom en 1390 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 196 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4130 elektra (kWh) & 1850 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Buggenum

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Buggenum Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bepaal je op basis van de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning af te handelen. A.d.h.v. het biedbedrag, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Buggenum

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze professional zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Buggenum en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Buggenum geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 en €2.750. In het schema hier check je contactgegevens van financieel adviseurs in Buggenum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Buggenum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Buggenum

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Buggenum en omgeving. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Levenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Buggenum kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Leudal bestaan er circa 16.157 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 14.201 (77,5%) koophuizen en 1.956 (22,4%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 153 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €245.000 en de gem. verkoopprijs is €324.308. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Buggenum. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Buggenum?

Een woonhuis in Leudal kent een gem. verbruik van 1450 m3 gas voor verwarming en warm water en 3340 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (830 kuub gas p/jaar en 2010 kWh elektra. Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1850 kuub aardgas en 4130 kWh stroom). Veel eigenaren van huizen te koop in Buggenum passen duurzame oplossingen als dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Buggenum?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 35.879 inwoners in 15.765 gezinnen. Dit zijn 4.848 eenpersoonshuishoudens, 5.739 gezinnen zonder kinderen en 5.178 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,22 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Buggenum?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Buggenum realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.leudal.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 6082.

Plaats een reactie