Woning kopen Haelen

Wil je een woning kopen in Haelen? Het is een gezellige plaats in de provincie Limburg. In de omgeving zijn er meerdere voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarnaast tref je hier een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 16.157 huizen (77,5% koophuis, 22,4% huur). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €324.308. Op dit huizenplatform bekijk je het huidige woningaanbod in Haelen, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Limburg.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleinere huizen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €245.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €324.308.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals scholen, openbaar vervoer, winkels, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteLeudal
PlaatsHaelen
Postcode6081
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)35.879
Aantal huishoudens15.765
Aantal huishoudens met kinderen5.178
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen16.157
Aantal koopwoningen14.201
Aantal huurwoningen1.956
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€245.000
Gemiddelde verkoopprijs€324.308
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Haelen juli 2024

In het overzicht hieronder bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtype, bouwjaar, ligging, vraagprijsen meer onderwerpen zoals energielabel of parkeeropties. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Bekijk ook huizen te koop in Buggenum, Nunhem, Sint Odiliënberg, Herkenbosch of Melick.

woning-te-koop-haelen

Appartement kopen in Haelen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 92 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 830 m3 gas en daarbij 2010 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Haelen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 74 m2 – 121 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1190 kuub gas en tevens 2970 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Haelen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 112 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3030 kWh stroom + 1290 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Haelen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 en 155 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3180 kWh stroom + 1390 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 141 m2 – 192 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4130 stroom (kWh) en 1850 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Haelen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Haelen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Aan de hand van het bod, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Haelen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand tref je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Haelen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Haelen geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 en €3.000. In onderstaande lijst check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Haelen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Haelen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Haelen

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Haelen en in de buurt. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Beleggingshypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Haelen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Leudal zijn er 16.157 woonhuizen. Hierbij spreken we van 14.201 (77,5%) koopwoningen en 1.956 (22,4%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 153 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €245.000 en de gem. marktprijs is €324.308. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Haelen. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Haelen?

Een woonobject in Leudal verbruikt qua energie gem. zo’n 1450 kuub gas en 3340 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (830 kuub gas en 2010 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1850 kuub gas en 4130 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Haelen passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Haelen?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 35.879 personen die we kunnen onderverdelen in 15.765 gezinnen. Het betreft 4.848 eenpersoonshuishoudens, 5.739 families zonder kinderen en 5.178 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,22 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Ook moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. Hierna komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Haelen?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Haelen zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.leudal.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6080, 6081.

Plaats een reactie