Woning kopen Sint Odiliënberg

Ga je een woning kopen in Sint Odiliënberg? Het is een erg populaire plek in de provincie Limburg. In de omgeving heb je toegang tot verschillende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast geniet je hier ook van een park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente biedt 9.554 woningen (74,2% koopwoning, 25,7% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €306.118. Op dit woningportaal bieden wij het woningaanbod in Sint Odiliënberg, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Limburg.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €230.000, de gemiddelde prijs van een woning is €306.118.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteRoerdalen
PlaatsSint Odiliënberg
Postcode6077
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)20.574
Aantal huishoudens9.362
Aantal huishoudens met kinderen2.951
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen9.554
Aantal koopwoningen8.658
Aantal huurwoningen896
Gemiddelde woonoppervlakte157 m2
Gemiddelde WOZ€230.000
Gemiddelde verkoopprijs€306.118
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Sint Odiliënberg juni 2024

In onderstaande weergave tref je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, woningtype, perceeloppervlakteen relevante factoren als energieneutraal of parkeermogelijkheden. Neem contact op met de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Haelen, Buggenum, Herkenbosch, Melick en Swalmen.

woning-te-koop-sint-odilienberg

Appartement kopen in Sint Odiliënberg

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 103 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 830 m3 gas & 2100 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Sint Odiliënberg

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 en 119 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1180 kuub gas en 2810 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Sint Odiliënberg is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 129 m2.
 • Schatting: er wordt 2910 kWh stroom en 1300 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Sint Odiliënberg

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 131 m2 & 148 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2980 kWh elektra + 1370 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 140 m2 & 205 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3810 elektriciteit (kWh) en 1850 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Sint Odiliënberg

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Sint Odiliënberg Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering af te ronden. Door middel van koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Sint Odiliënberg

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adresgegevens van taxateurs en makelaars in Sint Odiliënberg en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Sint Odiliënberg geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 en €3.300. In de volgende weergave verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Sint Odiliënberg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sint Odiliënberg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Sint Odiliënberg

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Sint Odiliënberg en in de buurt. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Bankspaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Sint Odiliënberg kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Roerdalen zijn er ruim 9.554 woonhuizen. Je vindt hier circa 8.658 (74,2%) koopwoningen en 896 (25,7%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 157 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €230.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €306.118. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sint Odiliënberg. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Sint Odiliënberg?

Een woonobject in Roerdalen verbruikt gemiddeld 1440 kuub gas p/jaar en 3150 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (830 m3 gas voor verwarming en warm water en 2100 stroom (kWh). Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1850 kuub gas p/jaar en 3810 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Sint Odiliënberg passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Sint Odiliënberg?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 20.574 inwoners die we kunnen onderverdelen in 9.362 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 2.875 eenpersoonshuishoudens, 3.536 gezinnen zonder kinderen en 2.951 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,16 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna komen de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Sint Odiliënberg?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Sint Odiliënberg plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.roerdalen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6077.

Plaats een reactie