Woning kopen Nunhem

Alles weten over woning kopen in Nunhem? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Limburg. In de omgeving heb je verschillende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. In aanvulling daarop tref je hier een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 16.157 huizen (77,5% koophuis, 22,4% huurwoningen). De prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €324.308. Op Woningassistent.nl vind je het actuele woningaanbod in Nunhem, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Limburg.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €245.000, de gemiddelde huizenprijs is €324.308.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals kinderopvang, natuurgebieden, restaurants, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteLeudal
PlaatsNunhem
Postcode6083
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)35.879
Aantal huishoudens15.765
Aantal huishoudens met kinderen5.178
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen16.157
Aantal koopwoningen14.201
Aantal huurwoningen1.956
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€245.000
Gemiddelde verkoopprijs€324.308
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Nunhem april 2024

Bijgaand check je het actuele woningaanbod van april 2024. Kies op basis van vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, woningtypeen relevante factoren als verwarming & aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Horn, Neer, Buggenum, Haelen & Sint Odiliënberg.

woning-te-koop-nunhem

Studio of appartement kopen in Nunhem

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 68 m2 en 98 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas & 2010 kWh stroom.

Rijtjeshuis Nunhem

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 75 m2 – 121 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1190 kuub gas en doorgaans 2970 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Nunhem is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 en 127 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3030 kWh elektra & 1290 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Nunhem

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 120 m2 – 140 m2.
 • Verwachting: er wordt 3180 kWh elektra en 1390 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 – 200 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4130 elektriciteit (kWh) & 1850 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Nunhem

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Nunhem Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop in orde te maken. D.m.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Nunhem

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand vind je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Nunhem en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Nunhem geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.450 – €2.600. In het schema hier tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Nunhem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nunhem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Nunhem

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Nunhem en direct omgeving. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Spaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Nunhem kopen?

In de buurt van de gemeente Leudal zijn er ruim 16.157 woonobjecten. Hierbij spreken we van 14.201 (77,5%) koopwoningen en 1.956 (22,4%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 153 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €245.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €324.308. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nunhem. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Nunhem?

Een huis in Leudal verbruikt gemiddeld 1450 m3 per jaar aan gas en 3340 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 m3 aan gas en 2010 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1850 m3 gas en 4130 elektra (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Nunhem passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Nunhem?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 35.879 inwoners in 15.765 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 4.848 eenpersoonshuishoudens, 5.739 gezinnen zonder kinderen en 5.178 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,22 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Tevens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Nunhem?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Nunhem bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.leudal.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6083.

Plaats een reactie