Woning kopen Horn

Alles weten over woning kopen in Horn? Het is een heerlijke plek in de provincie Limburg. In de nabije omgeving bestaan er verschillende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij vind je hier een park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 16.157 huizen (77,5% koop, 22,4% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €324.308. Op dit woningplatform bieden wij het laatste woningaanbod in Horn, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Limburg.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €245.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €324.308.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels, scholen, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteLeudal
PlaatsHorn
Postcode6085
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)35.879
Aantal huishoudens15.765
Aantal huishoudens met kinderen5.178
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen16.157
Aantal koopwoningen14.201
Aantal huurwoningen1.956
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€245.000
Gemiddelde verkoopprijs€324.308
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Horn april 2024

Bijgaand krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, ligging, woningtypeen andere eigenschappen zoals isolatie en de aanwezigheid van een kelder. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Neer, Roggel, Nunhem, Buggenum of Haelen.

woning-te-koop-horn

Studio of appartement kopen in Horn

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 830 m3 gas en +/- 2010 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Horn

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 86 m2 en 112 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1190 kuub gas en +/- 2970 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Horn is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 89 m2 – 122 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3030 kWh elektra & 1290 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Horn

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 121 m2 & 147 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3180 kWh elektra + 1390 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 – 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4130 elektriciteit (kWh) en 1850 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Horn

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Horn Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding zal afhangen van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis af te handelen. D.m.v. de overeengekomen prijs, kosten koper (k.k.), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Horn

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand bekijk je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Horn en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Horn geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.400 en €2.750. In de opsomming hierna bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Horn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Horn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Horn

Deze maand (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Horn en omliggende plekken. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Advieskosten hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost gemiddeld een woning in Horn kopen?

In de hele gemeente Leudal vind je ongeveer 16.157 woonobjecten. Je vindt hier circa 14.201 (77,5%) koopwoningen en 1.956 (22,4%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 153 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €245.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €324.308. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Horn. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Horn?

Een woonhuis in Leudal heeft een verbruik van gemiddeld 1450 m3 gas voor verwarming en warm water en 3340 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (830 kuub aardgas en 2010 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1850 m3 aan gas en 4130 elektra (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Horn passen duurzame oplossingen als zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Horn?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 35.879 personen in 15.765 verschillende huishoudens. Hier wonen 4.848 eenpersoonshuishoudens, 5.739 huishoudens zonder kinderen en 5.178 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,22 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Horn?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Horn laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.leudal.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 6085.

Plaats een reactie