Woning kopen Herkenbosch

Jouw volgende woning kopen in Herkenbosch? Het is een gezellige plaats in de provincie Limburg. In de regio heb je toegang tot allerhande voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Verder kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 9.554 huizen (74,2% koopwoning, 25,7% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €306.118. Op deze website blader je door het recente woningaanbod in Herkenbosch, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Limburg.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €230.000, de gemiddelde transactieprijs is €306.118.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals natuurgebieden, scholen, sportclubs, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteRoerdalen
PlaatsHerkenbosch
Postcode6075
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)20.574
Aantal huishoudens9.362
Aantal huishoudens met kinderen2.951
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen9.554
Aantal koopwoningen8.658
Aantal huurwoningen896
Gemiddelde woonoppervlakte157 m2
Gemiddelde WOZ€230.000
Gemiddelde verkoopprijs€306.118
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Herkenbosch juni 2024

In ons overzicht ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Zoek op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaaren extra details als CV-ketel & de aanwezigheid van een kelder. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Sint Odiliënberg, Haelen, Melick, Swalmen & Linne.

woning-te-koop-herkenbosch

Appartement kopen in Herkenbosch

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en lagere woonlasten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 94 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 830 m3 gas & 2100 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Herkenbosch

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 88 m2 – 121 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1180 kuub gas en gem. 2810 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Herkenbosch is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 82 m2 & 129 m2.
 • Schatting: er wordt 2910 kWh stroom & 1300 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Herkenbosch

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 128 m2 – 152 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2980 kWh elektriciteit + 1370 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 & 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3810 stroom (kWh) + 1850 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Herkenbosch

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens het duidelijk is wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Herkenbosch Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering definitief te regelen. Op basis van het biedbedrag, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Herkenbosch

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze expert onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder kan je aan de slag met adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Herkenbosch en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Herkenbosch helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 en €3.050. In de volgende weergave check je adressen van financieel adviseurs in Herkenbosch.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Herkenbosch. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Herkenbosch

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Herkenbosch en net daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Aflossingsvrije hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost nu een woning in Herkenbosch kopen?

In de hele gemeente Roerdalen vind je ongeveer 9.554 woningen. Je vindt hier circa 8.658 (74,2%) koopwoningen en 896 (25,7%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 157 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €230.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €306.118. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Herkenbosch. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Herkenbosch?

Een huishouden in Roerdalen gebruikt gemiddeld 1440 m3 gas voor verwarming en warm water en 3150 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 m3 gas voor verwarming en warm water en 2100 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1850 m3 per jaar aan gas en 3810 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Herkenbosch passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Herkenbosch?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 20.574 personen in 9.362 huishoudens. Hier wonen 2.875 eenpersoonshuishoudens, 3.536 huishoudens zonder kinderen en 2.951 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,16 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Herkenbosch?

In deze regio zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Herkenbosch bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.roerdalen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6075.

Plaats een reactie