Woning kopen Ell

Ga je een woning kopen in Ell? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Limburg. In de buurt zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Tevens geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 16.157 huizen (77,5% koophuis, 22,4% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €324.308. Op dit woningportaal bieden wij het nieuwe woningaanbod in Ell, contactgegevens van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Limburg.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €245.000, de gemiddelde woningprijs is €324.308.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteLeudal
PlaatsEll
Postcode6011
Netnummer0495 (+31495)
Inwoners (gemeente)35.879
Aantal huishoudens15.765
Aantal huishoudens met kinderen5.178
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen16.157
Aantal koopwoningen14.201
Aantal huurwoningen1.956
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€245.000
Gemiddelde verkoopprijs€324.308
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Ell juni 2024

In onderstaande weergave bekijk je het actuele woningaanbod van juni 2024. Zoom verder in op perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, bouwjaar, woningtype, aantal kamersen meer onderwerpen zoals energielabel of mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Haler, Hunsel, Kessel, Maasbree en Baarlo.

woning-te-koop-ell

Appartementen te koop Ell

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 – 91 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 830 m3 gas en gem. 2010 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Ell

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 115 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1190 kuub gas en doorgaans 2970 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Ell is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 86 m2 – 114 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3030 kWh elektra + 1290 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Ell

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 134 m2 & 143 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3180 kWh elektriciteit en 1390 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 144 m2 & 197 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4130 elektra (kWh) en 1850 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Ell

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Ell Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding bereken je door te kijken naar de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering te bevestigen. Aan de hand van de overeengekomen prijs, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Ell

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel tref je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Ell en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Ell geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 & €2.850. In de volgende weergave vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Ell.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ell. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Ell

Recent (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Ell en daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Jaren 30 woning.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost een woning in Ell kopen?

In deze gemeente Leudal registreren wij 16.157 huizen. Dit zijn 14.201 (77,5%) koophuizen en 1.956 (22,4%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 153 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €245.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €324.308. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Ell. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Ell?

Een woonhuis in Leudal kent een gem. verbruik van 1450 m3 gas voor verwarming en warm water en 3340 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (830 kuub aardgas en 2010 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1850 m3 gas en 4130 kWh electriciteit). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Ell passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Ell?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 35.879 mensen in 15.765 gezinnen. Het betreft 4.848 eenpersoonshuishoudens, 5.739 huishoudens zonder kinderen en 5.178 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,22 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Ell?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Ell zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.leudal.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6011.

Plaats een reactie