Woning kopen Maasbree

Een woning kopen in Maasbree? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Limburg. In en rondom deze plek heb je toegang tot verschillende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarbij kan je hier genieten van een park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 18.527 huizen (72,7% koopwoning, 27,1% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €325.223. Op Woningassistent.nl blader je door het actuele woningaanbod in Maasbree, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is €325.223.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals scholen, restaurants, openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeentePeel en Maas
PlaatsMaasbree
Postcode5993
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)43.425
Aantal huishoudens18.251
Aantal huishoudens met kinderen6.610
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen18.527
Aantal koopwoningen15.967
Aantal huurwoningen2.560
Gemiddelde woonoppervlakte154 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€325.223
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Maasbree juli 2024

In deze lijst bieden we optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, vraagprijsen meer onderwerpen zoals energieprestaties of aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Kessel, Ell, Baarlo, Helden en Egchel.

woning-te-koop-maasbree

Appartement kopen in Maasbree

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 92 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 900 m3 gas en daarbij 2200 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Maasbree

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 115 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas en doorgaans 2870 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Maasbree is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 122 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3000 kWh stroom & 1250 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Maasbree

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 149 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3200 kWh elektriciteit & 1370 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 154 m2 en 190 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4290 stroom (kWh) en 1900 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Maasbree

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Maasbree zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Op basis van het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Maasbree

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel tref je adressen van taxateurs en makelaars in Maasbree en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Maasbree helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 & €2.900. In de lijst hierna bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Maasbree.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Maasbree. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Maasbree

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Maasbree en net daarbuiten. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Laagbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Maasbree kopen?

In de hele gemeente Peel en Maas registreren wij 18.527 huizen. Dit zijn 15.967 (72,7%) koopwoningen en 2.560 (27,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 154 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €261.000 en de gem. verkoopprijs is €325.223. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Maasbree. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Maasbree?

Een huis in Peel en Maas verbruikt gemiddeld 1420 m3 gas voor verwarming en warm water en 3330 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (900 kuub gas en 2200 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1900 kuub aardgas en 4290 electriciteit (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Maasbree passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Maasbree?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 43.425 inwoners in 18.251 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 5.092 eenpersoonshuishoudens, 6.549 gezinnen zonder kinderen en 6.610 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,34 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Maasbree?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Maasbree zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.peelenmaas.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 5928, 5993.

Plaats een reactie